A Youtube-on számos furcsa videó van, a pedálfetisisztáktól kezdve az unatkozó háziasszonyokon át egészen a divatbloggerekig mindenki próbál népszerűségre szert tenni. Nemrég futottunk bele a Youtube DIY szekciójába, azon belül is a cipőkészítés rejtelmeibe szerettünk volna nagyobb betekintést kapni. Kiderült, hogy tele a Youtube rondábbnál rondább saját készítésű cipő tutorial videókkal. Biztos vannak olyan videók is, amiknek van értelme, de hogy nagyítóval kell keresni, az egész biztos. Nem mások ízlését szeretnénk lehúzni, tényleg értékeljük mások elhivatottságát, egyszerűen csak megdöbbenve néztük, mi történik a videókon. És főleg, MIÉRT?

Farmerzsebből ízléstelen szandált: 

Az újrafelhasználás nem mindig jó megoldás, ez a videó erre jó példa. Ő például hullámpapírt csomagol farmeranyagba, nem tűnik túl praktikusnak. Se szépnek.

Aki szó szerint bekötötte a gumipapucsot:

Vannak olyan asszonyok, akik fontosnak tartják, hogy megmutassák, milyen jól tudnak kötni. Hogy mindent be lehet kötni, tényleg mindent, még a gumipapucsot is.

Aki karácsonyfadíszt rak a flip flopra:

Gombot, horgolást, karácsonyfák girlandját is lehet flip flopra tenni, ha. (MIÉRT?)

Aki összeragaszt 3 papucsot, hogy egyet csináljon belőle:

Szinte mindegyik csináld-magad-papucs videó úgy kezdődik, hogy vegyél egy normálisan kinéző gumipapucsot, és díszítgesd, ragaszdgasd. Ő például elég lelkes, nemhogy egyet díszítget, rögtön hármat ragaszt össze, úgymond PLATFORM papuccsá. 

Aki drága jógamatracból csinál filléres papucsokat:

Az teljesen érthetetlen, hogy az egyébként nem olcsó jógamatracot miért kell apró darabokra vagdosni, és papucsokat gyártani belőle. Az alábbi videó készítője ezt valamiért logikus csináld-magad videónak gondolta. Ráadásul még csak nem is tűnik tartósnak.