A Vice magazin hiánypótló cikket írt arról, hogyan ne törje el a farkát egy férfi se szex közben, mindemellett végigvették, melyik szexpóz miért veszélyes. A faroktöréssel kapcsolatos lényeges részeket emeltük ki:  hogyan lehet a legveszélyesebb szexpózokat is élvezni, hogy közben nem történik baj. 

Lovaglópóz, kutyapóz, 69

A lovaglópóz, a kutyapóz, a 69,  a mellbe és a misszionárius póz a legveszélyesebbek a téma szempontjából. Mindegyiknek abban rejlik a veszélye, hogyha valaki túlságosan vehemensen áll a témához, hamar gond lehet. Ha jó a behatolás szöge és megfelelő a súrlódás, akkor a nő a teljes testsúlyával biztosan nem fogja szétzúzni a férfit.

A lap egy szexológust, Dr. Van Kirköt idézi, aki szerint a nők szeméremcsontján is múlik mindez, mert az minden nőnél kicsit másmilyen. A nedvesség is fontos, a hüvelyben lévő enyhe kanyarodásnál segíti a péniszt a behatolásnál. Ha nem elég nedves egy nő, akkor lehet gond az erőteljesebb szexnél – és akár el is törhet a farok. Ha túl nedves, az sem jó, legalábbis ha kicsúszik a farok, és a partner erősen mozog tovább, szintén törés lehet. A hátsó szexpózoknál is a mély, erőteljes lökésekre kell figyelni, nemcsak a faroktörés miatt, hanem azért is, mert akár vérzést is okozhat, ha megsérül a hüvely fala. A mellszex is veszélyeket rejt, ez utóbbi síkosító nélkül fájdalmas élmény is lehet. 

A megfelelő Síkosítás és a jó mozgás a titok

A túlzottan akrobatikus mozdulatok, a gyakorlatlan szadomazo szex is a veszélyesebb szexek közé tartoznak: egy óvatlan és erős mozdulat is elég a faroktöréshez. A mechanikai sérülés szokatlan és fájdalmas, de elkerülhető, ha odafigyelnek egymásra a partnerek. A kölcsönösség és az odafigyelés a jó szex alapja, ha ez megvan, akkor látható, kézzel fogható, ha nem megfelelő a síkosítás: szükség esetén síkosítóval lehet pótolni a természetes testnedveket. 

A mozgás a másik, amire oda kell figyelni, ha kicsúszik a farok, vagy ha az egyik fél pózt váltana, fontos, hogy a másik kövesse, ne pedig folytassa azt, amiben addig voltak. Ugyan a péniszben nincs csont, ami a szó szoros értelemben eltörhet, a barlangos test belsejében bekövetkezhet egy töréshez hasonló baleset.