Ne örüljön nagyon, ha csak mostanában sikerült végre felfognia, hogy mégis mit, illetve kiket takar a hipszter kifejezés, mert hamarosan el is kell felejtenie ezt az egészet, ugyanis már van helyette egy új szó. Ami főleg azért alakult ki, mert ma már gyakorlatilag mindenkit lehipsztereznek.

És ha már mindenki hipszter, akkor igazából már senki sem hipszter.

A Mashable.com-on jelent meg egy cikk, amit egy David Infante nevű fickó írt, aki szerint a hipszterség, mint olyan, igazából már halott, és különben is, szinte sértőnek érzi már, ha valaki lehipszterezi őt csak azért, mert bajszos, mert single speed bringával jár, és mert valami kreatív munkája van.

Szóval szerinte itt az ideje, hogy a hozzá hasonlók lehipszterezése befejeződjön, és mostantól használja rájuk mindenki azt, hogy

YUCCIE.

Ami elvileg a Young Urban Creatives (fiatal városi kreatívok) szavakból ered, és Infante szerint leginkább az Y generáció azon tagjait lehet ide sorolni, akik – és most szinte szó szerint idézem –

külvárosi kényelemben élnek, és meggyőződésük, hogy megérdemlik azt, hogy elérjék álmaikat, és hogy később abból is éljenek meg.

Bővebben: A New York-ban, és azon belül is Brooklynban élő Infante szerint gyakorlatilag minden olyan fiatal, aki él a lehetőségeivel, és kiéli a kreativitását, vagy a tudását abban, amiben szeretné, és nem feltétlenül azt csinálja, amiből meg is tud élni, azokat ma Yuccie-nak hívják. Fontosnak találta még azt is megjegyezni, hogy rendes, valamire való Yuccie nem fogja magát agyontetováltatni – legalábbis látható helyeken nem – és inkább instagramozik, minthogy a Twittert használná.

És ha feltűnt önnek, hogy a yuccie mennyire hasonlít a yuppie kifejezésre, akkor örüljön magának, mert Infante szerint a yuccie egyfajta újfajta keveredése a hipsztereknek és a yuppie-knak.

Érti már? Nem baj, ha nem. Valószínűleg nincs egyedül. De legalább megint meg lehet tanulni egy új szót a dadbod után is.