A köldök kihívás, azaz a belly button challenge Kínából indult, a kíniai Twitteren, a Weibón, pár napja. Az egész csak arról szól, hogy ki tudja megérinteni a köldökét a háta mögött, a derekán át. Ez így leírva kicsit bonyolult, úgyhogy íme a példa:

A belly button kihívást nem mindenki képes megcsinálni, pláne azok nem, akik 20 vagy több kiló súlyfelesleggel élik mindennapjaikat. A kihívás egyébként erről is szól: érintsd meg a köldököd, és mutasd meg, milyen csinos vagy. Ez legalább nem önveszélyes, mint az önfelgyújtó kihívás volt. A belly button kihívást egy amerikai kutatásra hivatkozva, hogy ha valaki képes így megérinteni a köldökét, akkor egészséges a teste.

Akinek nem jön össze, azoknak pedig az a következő lépés, hogy le kell fogyniuk annyira, hogy képesek legyenek megcsinálni a kihívást – és ez a trend sötét oldala, a szórakoztató képek a furcsa testrészekről olyan üzenetet hordoz, ami a versenyképességre és a bizonytalanságra játszik rá, ezt pedig nem biztos, hogy sokan a helyén tudják kezelni. Mindezek ellenére egy kerekded srác meg tudta érinteni a köldökét – ide kattintva láthatja.

Az egész őrület szerdán kezdődött a Weibón, tehát két napja, mostanra pedig már 130 millióan is látták az első képet,  és rengetegen meg is mutatták a testüket. A terjedésének valószínűleg csak az az oka, hogy a kihívás pofonegyszerű, valószínűleg az is hozzátesz egy lapáttal, hogy egy titokzatos amerikai tanulmányra hivatkozva kezdődött az egész, holott a tanulmány úgy tűnik, nem létezik.