Pénteken elkezdődött a 2016-os tavasz-nyári divatot bemutató divathétszezon. A lényeg, azaz a női divat majd csak szeptemberben kerül sorra, egyelőre a jövő nyári férfidivattal szórakoztatják a tervezők a nagyérdeműt három felvonásban: London, Milánó és Párizs.

Ezek közül az első, a londoni férfidivathét pénteken kezdődött, úgyhogy készítsék a kedves nézők a rekeszizmokat, mert már megint rengeteg a nettó nevetséges öltözék és a szánalmasan elcsúfított modell. Vajon miért gyűlölik ennyire ezek a tervezők szerencsétlen fiúkat? Az évad legkacagtatóbb heti trendje következik.

Todd Lynn

Először Todd Lynn kerül sorra, aki biztos azt szeretné, hogy a férfiak végre merjenek nemmacsók is lenni, vállalják fel önmagukban azt is, ami esetleg egy kicsit nőies. Mindehhez Todd Lynn fáradt színekkel és titkárnősbe hajló fazonokkal próbál segítséget nyújtani, és ha ez önmagában nem lenne elég nevetséges mindenki számára, azért a biztonság kedvéért adott az összes modellre egy olyan szőke parókát, amilyet a partiboltokban lehet kapni párszáz forintért, meg szilveszterkor a mozgóárusoknál.

A végeredmény természetesen fergeteges, de kérjük, ön egy pillanatra se gondolja azt, hogy szerintünk minden nőies férfi nevetséges, egyáltalán nem ez a helyzet. A női ruhába beöltözést a londoni divattervezőknél ezerszer jobban csinálják például a RuPaul's Drag Race versenyzői, akik amellett, hogy zseniálisan néznek ki, még maguk varrnak, terveznek, plusz énekelnek, táncolnak, színészkednek és stand up comedyt is nyomnak. Amihez képest Todd Lynn produktuma meglehetősen szerénynek tűnik.

Christopher Shannon

Christopher Shannon vérbeli brit abból a szempontból, hogy a szigetország lakói régóta híresek arról, hogy nem jöttek rá, hogy az öltözködésnek és az időjárásnak elvileg van köze egymáshoz (ezért van külön téli és nyári divatbemutató, helló?!). Az angolok nem értik azt, hogy nyáron szellősen kell felöltözni, télen meg melegen, tehát önmagában értelmetlen egy olyan kombó, ami télikabátból és forrónadrágból áll. De mondjuk nem ez az egyetlen értelmetlenség Christopher Shannon bemutatóján, az egyik modellnek valami hab van a fején és egy bikinifelső a nyakában. Talán előbb kellett volna szólni, de mindegy: klikkeljen ám a fotókra, különben nem lát mindent, összesen 24 fotó van az összeállításban!

Craig Green

Na jó, Craig Green kollekciója lehet, hogy mégsem szánalmas, mert nála már tényleg felmerül, hogy ezt még ő sem gondolhatja komolyan, biztos csak paródiának szánta az egészet. Vannak ezek a melles férfifelsők, amikkel tényleg nehéz mit kezdeni, de ez még semmi. Van olyan modell is, aki egy nagy keretet visz maga előtt, a keretet szövet fedi, a szöveten pedig van egy kis lyuk, amin kilátszik egy darab a modell csupasz testéből! Először azt hittük, ez is egy farokvillantós szerelés, de nem, hasvillantós.

MAN

Hát a cikk tetején látható képhez (az is MAN) nyilván semmi kommentár nem szükséges egy W, egy T és egy F betűn kívül, úgyhogy inkább arra tereljük a szót, hogy a jelek szerint tényleg trendnek szánják Londonba jövő nyárra a kabátból plusz kisgatyából álló szetteket, mert a MAN bemutatóján is egymás után villannak a csupasz combok a dzsekik meg pulóverek alól. A csípőből kilógó fehér textildarabokat meg se próbáljuk értelmezni.

Alex Mullins

Ennek a négy fotónak olyan a hangulata, mintha a londoni divathét helyett egy kőbányai lakótelepi turkálóban készültek volna, ahova beszabadult négy javítóintézeti gondozott, akik bezenézve húzgálnak magukra random ruhadarabokat, a tulajdonos meg nem mer rájuk szólni, csak reménykedik, hogy még azelőtt elmennek a fiúk, mielőtt valami komolyabb kár keletkezik valamiben. Vagy valakiben.

Ja, és nem akarunk senkit megbántani, de egyszerűen nem tudunk napirendre térni, hogy az ilyen típusú srácokban egyáltalán felmerül, hogy elmenjenek modellnek. Mert hogy nem olyan kiköpött férfiszépségek, abban valószínűleg megegyezhetünk. Emlékszik még ön a Gucci-bemutatóra a tavalyi szezonból?

Kit Neale

Melyik tervező bemutatója tetszett a legjobban?

Utolsónak Kit Neale kerül sorra, aki legalább egy elég egyértelmű kiindulási pontot választott: a huszonöt évvel ezelőtti ravekultúrát. A sárga-rózsaszín színkavalkád és a rajzolt figurák legalábbis ezt a korszakot és stílust idézik, igaz, a '90-es évek retro sem számít már újdonságnak elég régóta.

Nem baj, Kit Neale úgyis megbolondította az egészet vénasszonykalapokkal és már megint női fazonokkal, van itt olyan alj, amiről a kép alapján el se lehet dönteni, hogy extrabő nadrágról vagy egyenesen szoknyáról van-e szó, más meg egy nyári ruhára emlékeztető köpönyegben volt köteles végigsétálni a kifutón. Néha már tényleg sajnáljuk ezeket a szerencsétlen modelleket.

Na szóval ezt tudja nyújtani a londoni divatvilágnak az a szegmense, amelyik se az eleganciában, se az attraktivitásban nem érdekelt. Azért van, amelyikben ön még fel tud fedezni valami szerethetőt? Reméljük, igen, mert a heti trend végén mindig a legjobbra kell szavazni, és ezen a hagyományon most se változtatunk, szóval kérjük, válassza ki azt, amelyik még a legjobban tetszett!