Ana Rochelle Pondare most ünnepelte a 18. szülinapját, de a teste legalább tízszer idősebb nála. A korai öregedést egy nagyon ritka génmutáció okozza és átlagosan 14-15 évig élnek a progériával született gyerekek. Pondare-nak is hasonló életkort jósoltak, az orvosai szerint egy 144 éves nőnek felel meg a teste. 

A progériával kb. minden nyolcmilliomodik gyerek születik. A legtöbben a 12. életévüket sem érik meg, sokan szívrohamban halnak meg. A betegség másik neve Hutchinson-Gilford szindróma, és egy mutáns gén a felelős. A korai öregedés során a gyerekek haja ritkul, a fogaik kihullanak, és kerengési zavaraik is lehetnek. 

Ana Rochelle Pondare a Fülöp-szigeteken él, és egy igazi hercegnős szülinapot kapott. Egy trónon, tiarával a fején ünnepelte a családja. A 18 éves lányt szigorú diétával és krémekkel próbálják kezelni, de nem lehet tudni, mennyi ideig élhet. 

És a fiú, aki nem öregszik

A napokban írtunk egy olyan dél-koreai férfiról, aki annak ellenére, hogy már 26 éves, pont úgy néz ki, mint egy babaarcú kisfiú. Nála az a probléma, hogy szinte alig öregszik, viszont szerencsére teljesen egészséges.