A TheDeBrief újságírónője gondolkodott el a punciszőrdivaton, és arra lyukadt ki, hogy a punciszőr mostanra inkább szexibb, mint valaha volt – ad egyfajta magabiztosságot, és ez nem is feltétlenül a trendkövetésről szól. 

A cikk írója szerint a teljes fanszőrzetnek üzenete van, viselőjéről azt mondja el, hogy öntudatos, testtudatos nő, aki nem feltétlenül követi a trendeket. Azt a kérdést is felteszi, hogy van-e egyáltalán olyan férfi, aki gyűlöli a fanszőrzetet? És ha már ott tart valaki, hogy leveszi a bugyit a nőről, vajon megfordul a fejében az, hogy gondolkodjon a szőrzetről?

Szőr vagy nem szőr?

 Azt is feszegeti, hogy vajon mi diktálja azt, hogy a nőkön legyen vagy ne legyen punciszőr? A pornóipar, a praktikusság vagy az egyéni igények, ízlések? Bár általánosítani a témában nem igazán lehet, a nemi szőrzet kérdésében készült kutatásokból lehet következtetni a közízlésre. Az amerikai egyetemistalányok fele teljesen megszabadul a szőrzetétől, 26%-a csak részben válik meg a punciszőrétől, és mindössze csak 4%-uk hagyja úgy, ahogy nő. Eszerint pedig trendről nem igazán lehet beszélni, inkább arról, hogy azok a nők, akik meghagyják a szőrzetüket, tényleg kevesen lehetnek, és tényleg nem az aktuális trend szerint viselik a nemi szőrzetüket. 

A HuffingtonPost tavaly áprilisi cikke szerint egyébként sem számít semmit a punciszőr azoknak, akik ezt nézik, azaz akik miatt a nők vonzóbbak akarnak lenni. Szóval ha van, ha nincs punciszőr, igazából teljesen mindegy a partnernek, a lényeg, hogy mindenki komfortosan érezze magát a saját szőrzetével.