A Manchester Egyetem kutatása szerint a 70 év feletti férfiak 54 %-a, a nők 31%-a szexuálisan aktív – írja a BBC. A felméréssel egyúttal arra hívják fel a figyelmet, hogy az idős emberek szexuális élete az egyik legnagyobb tabu manapság, még az idősek otthonában, a személyzet körében is tapasztalható, hogy inkább nem beszélnek erről.

A felmérés szerint a felmérésben résztvevő férfiak 39%-a merevedési zavarról számolt be, a nők is jelezték, hogy szexuális zavarban szenvednek, 32% ikszelte be, hogy problémája van a szexuális izgalommal. Az is kiderült, hogy csókolózni és pettingelni is szeretnek: a férfiak 31%-a, a nők 20%-a mondta el, hogy csinált ilyesmit a partnerével. 

A BBC a kutatás mellé szorosan hozzáteszi azt is, hogy az Alzheimerrel kórral is számolni kell ebben a korban, az is lehet, hogy a megváltozott szexuális élet a demenciának köszönhető. Egyesek aktívabbak, és jobban akarják a szexet, annyira, mint amennyire fiatal felnőtt korukban, ez a férfiakra és a nőkre is igaz lehet. 

Hogy az ötven feletti korosztály milyen szexuális életet él, egy 2014-ben jelentés is megmutatta, az Age and Ageing feltárta, hogy 2011-ben az ötvenes korosztály a HIV-betegek 22%-t tette ki Nagy-Britanniában, ez a szám 2002-ben még csak 12 % volt.