A hosszától? A kerületétől? A formájától? Vagy teljesen szubjektív, kinek mi  a szép, ha a farokról van szó? A Journal of Sex Medicine magazinban megjelent tudományos cikk írói arra keresték a választ, mitől jó egy pénisz, azaz hogy mit tartanak a nők szépnek egy farokban. A felmérést a Zürichi Egyetem professzorai végezték, és érdekes eredményre jutottak. 

Összesen 105 nőt, 16 és 45 év közöttieket kérdeztek meg a farok sajátosságairól (hossza, kerülete, nemi szőrzet stb.). A feltett kérdések a farok külső megjelenésére vonatkoztak, kitértek még a bőrre, a bőr szépséghibáira, a húgycső alakjára, a makk formájára is. 

 A tanulmány elkészítésének célja az volt, hogy segítsenek azoknak a férfiaknak, akik hypospadiasban, azaz húgyúti betegségben szenvednek, ami görbületet okoz. A professzorok szerint sok férfi  aggódik amiatt, hogy a műtét után abnormálisnak tartják majd a farkukat, a tanulmány azért született, hogy rávilágítsanak arra, ettől egyáltalán nem kell tartaniuk.

A felmérés eredménye szerint a férfiaknak inkább a nemi szőrzetük miatt kellene aggódniuk, ami a fontossági lista második helyezettje lett a farokszépség definiálásban. Az is kiderült, hogy a hímtag sosem lehet elég vastag. A felméréshez a nőket három csoportra osztották korosztály szerint, 16–20, 25–30, és 40–45 éveseket külön kérdeztek meg a témában, az eltérő szexuális tapasztalataik miatt. A nők húsz fotó alapján mondták meg a tutit, tíz körülmetélt és tíz nem körülmetélt  farokról (köztük hypospadias betegségben szenvedők farkáról is) kellett véleményt mondaniuk. A képekről azt kellett megállapítaniuk, normálisak-e vagy sem. A felmérésben résztvevő nők a körülmetélt dákókat normálisabbnak tartották, mint a hypospadias betegségben lévő farkakat, de ez utóbbiakat is teljesen normálisnak vélték.

A kapott eredményekből egy fontossági listát állítottak fel a professzorok – vagyis a megkérdezett nők –, ami a következő.

Amik a leginkább fontosak a nőknek 

- a farok körmérete

- a szeméremszőrzet

- a húgycsőnyílás formája és fekvése

Amik a legkevésbé fontosak a nőknek:

- a here mérete, formája, mindene

- a makk formája

- a farok hossza

- a farok bőre

Hogy mennyire nem számít a farokméret a  nőknek, az ebből a kutatásból is kiderül, tehát kimondható, hogy a férfiak tényleg csak maguk közt rangsorolják a méret szerint egymást.