Váratlan izomgörcsök, horzsolások a bőrön, a nem megfelelő nedvesség miatt fájdalom mind a férfiaknál, mind a nőknél gyakoriak szex közben – írja a Gizmodo. Bármennyire is jó a szex, nem ússzuk meg fájdalom nélkül. 

A szex közben érzett fájdalmakat az amerikai Kinsey Intézet vizsgálta meg, a felmérések eredményei szerint mind a vaginális, mind az anális behatolásnál éreznek fájdalmat a férfiak és a nők is.

A vaginális szexnél a férfiak nagyja nem érez fájdalmat, a nők harmada igen

Érez fájdalmat?

 A felmérés szerint amíg a férfiak 93%-a nem érez fájdalmat, amikor a farkukat a nők hüvelyébe teszik, a nők 30%-a érez. Ebből a 30%-ból 6% azt vallotta, hogy a fájdalom mérsékelt, 24% pedig kismértékű fájdalomról számolt be. (A fájdalmat okozhatja a nem megfelelő mennyiségű nedvesség is.)  Azoknál, akik fájdalmat éreznek, a fájdalom nem tart sokáig, a többség kevesebb mint öt percig érzi, és csak 2-3% vallotta be, hogy van, hogy akár egy napig is sajog valamijük a szex után. 

Az anális szexnél szinte csak a nők éreznek fájdalmat

A megkérdezett férfiak 85%-a nem érez fájdalmat, ha a hátsó bejáratot használja, amíg a nők 26%-a mondhatja el ugyanezt magáról. Ugyanennyien éreznek a nők közül kisebb fájdalmat, 39% már mérsékelt fájdalomról számolt be. Azok közül, akik fájdalmat éreztek, a többségnél 5 perc alatt elmúlt, 27%-nál egy órán belül elmúlt, 10 %-nál pedig tovább tartott egy óránál. 

A kutatásból az is kiderült, hogy a fájdalomról nagyon sokan nem beszélnek, nem szólnak a partnernek, a férfiakra és a nőkre egyaránt igaz.