Hat nap után kiengedték a börtönből Kim Davist – a Kentucky-i köztisztviselőt azért csukták le, mert amióta az Egyesült Államokban törvényesen házasodhatnak a nem-heteroszexuális párok is, senkinek sem adott ki házassági engedélyt. Tiltakozásával azt akarta elérni, hogy ezentúl ne az ő feladatkörével bíró állami alkalmazottaknak, illetve személy szerint neki kelljen jóváhagynia a házassági engedélyek kiadását, mert elvi problémái vannak ezzel. (Itt írtunk arról, hogyan érvelt Madonna öccse amellett, hogy szíve joga így gondolkodnia.)

Davis szabadulásakor, mint a Jezebel írja, azonnal tartott egy sajtótájékoztatót, méghozzá Mick Huckabee republikánus politikus társaságában. Mondjunk nem emiatt volt talán érdekes a helyzet – bár biztosan értékelték a jelenlévő, kartonpapírból kivágott keresztekkel mellette tüntetők, meg a férje, aki ugyancsak örvendezett –, hanem azért, mert a spontán sajtótájékoztatón az Eye of the tiger című dal ment a háttérben. Tudják, ami arról szól, hogy visszatértünk, megerősödve, küzdjünk hát az álmainkért, és az utolsó túlélő levadássza az utolsó áldozatot, meg minden. (Kerestünk értelemhű és szép magyar fordítást, nem találtunk.)

A dal szerzői és előadói, a Survivor zenekar eléggé kiakadt, és a Facebookra vitte a dolgot. Azt írták ki, hogy nem adtak engedélyt a dal felhasználására, és céloztak rá, hogy hallani fognak még egymásról, ami akár pert is jelenthet.

Davis mindenesetre, ha ezentúl hajlandó lesz dolgozni, legalább ennyivel megúszta. Megkérdezték tőle, és azt mondta, igen, visszamegy dolgozni, és neki megérte a hat napi börtön. Azt is mondta a köszöntésére összegyűlteknek, hogy „mindannyiótoknak nagyon köszönöm. Nagyon szeretlek mindannyiótokat. Csak meg akartam adni Istennek a dicsőséget. Az [isten] népe összegyűlt, és erős. Egy élő Istent szolgálunk, aki mindannyiunkat jól ismer”.

Egyelőre tehát mindenki boldog, mert ő börtönben volt, ő is, mert mehet dolgozni, csak azt nem tudni, hogy

  • ezentúl kiad-e házassági engedélyeket, vagy csak a többi munkáját végzi el;
  • szabotálja-e a helyettesei munkáját, akik az utóbbi időben, helyette, azért engedélyeztek néhány házasságkötést;
  • módosítják-e a kedvéért azt a szabályozást, hogy neki kell kiadni a házassági engedélyeket, és akkor mindenki tényleg jól jár.