A Latina magazin hívta fel a figyelmet arra, milyen ételeket kell ennünk ahhoz, hogy egészségesen tartsuk a nemi szerveinket. Ezek nagyjából afrodiziákumoknak számítanak, de a felsorolt ételek inkább a vitaminok miatt lényegesek: az egészséges spermáért és a megfelelő pH értékű hüvelyért. A sperma kémhatása 6,4 pH értékű, foszfort, magnéziumot, kalciumot, cinket, káliumot, nátriumot is tartalmaz, mindehhez pedig szükségesek olyan ételek, amik ezeket a vitaminokat tartalmazzák. A hüvely 3,8-4,5 pH értékű, enyhén savas környezetű, a hüvely egészségének fenntartásában az ételek is segítenek: a túl sok cukros étel például károsan hat.

Banán

A B6 és a C vitamintartalma, és a biotin tartalma miatt került fel a listára, a banán jót tesz az agynak is. 

Görög joghurt

A nőknek kifejezetten előnyös állítólag, ha görög joghurtot fogyasztanak, a probiotikum a belekre és a hüvelyre is jó hatással van. Elvakultak joghurtba mártott tamponnal is próbálkoznak – de ezt nem ajánljuk jó szívvel senkinek.

Quinoa

A quinoa egészséges álgabona, tele van vassal és magnéziummal – ez a kettő pedig jó hatással van az idegrendszerre is.

Édesburgonya

Az édesburgonya is tele van A, B6 és C vitaminnal, a magnéziumtartalma sem elhanyagolható. 

Tojás

Az élet forrásának tartják, akárcsak a kaviárt, mindkettő tele van élettel, a fogyasztása nemcsak a fehérjék miatt fontos. A proteintartalma és a B 12 vitamintartalma miatt jó a nemi szerveknek is.

Kukorica

A foszfor, magnézium, B3 és B6 vitamintartalma miatt muszáj fogyasztani.

Spenót

A spenótot gyerekcsináló ételnek is hívják, rengeteg jó tulajdonsága van, ami miatt nem szabad kihagyni az étrendből. Cinktartalma és vastartalma miatt nagyon kell a szervezetnek.

AvokÁdó

Afrodiziákumként ismert növény az avokádó, ami kevés cukrot tartalmaz, sok káliumot, és kiváló fehérjeforrás. 

Barna rizs

A teljes értékű gabona antioxidánsokban és rostokban gazdag, az egyik legegészségesebb étel. Kár, hogy kevés fajtája finom.

Paradió

A paradió brazil dióként is ismert, a piacokon elvétve, de lehet kapni. Alacsony a szénhidráttartalma, és sok benne a fehérje. Hat szemnyi annyi energiát tartalmaz, mint 200 gramm sült hús.