A The Frisky magazin szex rovatához érkezett egy olvasói levél, amit egy nő írt, és azt a kérdést boncolgatja, hogyan lehetne úgy domina az ágyban, hogy közben ne veszítse el a nőiességét. Továbbá, hogy hogyan lehetne jó domina úgy, hogy idegen tőle a latex és a bilincs.

A lap szakértője maga a pornólegenda James Deen, aki nagyon otthon van a BDSM kapcsolatokban. A pornós egy ideje kommentálja az olvasói leveleket, és ahogy eddig is, most is frappáns választ adott a témában. 

Az olvasói levél írója önmagát úgy jellemzi, mint aki tipikusan inkább szubmisszív az ágyban, de a pasijával kipróbálták úgy is, hogy ő volt a domináns, és rápörögtek. De a szerepcsere több kérdést is felvetett a kapcsolatukban. „Játszottunk egy kicsit, összerúzsoztam, felöltöztettem a saját fehérneműimbe, és meglepődtem, mennyire izgató volt. Mostanáig minden rendben ment, de azon erőlködöm, hogy kitaláljam, hogyan legyek jó domináns. A pasim mondott nekem pár nevet, amiken szeretné, ha hívnám, értem, hogy mi az ő szerepe ebben a fantáziában, de ez az ő fantáziája, nem az enyém. A pasim azóta nőiesebb, talán próbálkoznom kellene a férfias oldalammal? Vagy lehetek egyszerre lágy, nőies és domináns? Ha a dominákra gondolok, akkor a bőr és a szigorú tanárnők ugranak be, akiket mesternek kell hívni – ez annyira béna, és ez nem az én világom. Van valami tanácsa?" – írja a női olvasó.

A szakértő véleménye szerint a válasz abban keresendő, hogy meg kell találni, mi az, ami mind a két félnek belefér, amibe beleegyeznek, és amit mindketten meg akarnak élni. Bízni kell a másikban annyira, hogy szólni fog, ha nem tetszik neki az, ami éppen történik. A közösen kitalált biztonsági jelszó ezért is fontos. A pornós azt is elmondta, hogy úgy is lehet valaki domináns, hogy közben akár valamiféle szubmisszív szex zajlik: például ha egy férfi a domináns az ágyban, és mégis arra vágyik, hogy a nő az arcára üljön, egyszerűen csak rá kell parancsolnia a nőre, hogy azonnal csinálja. Nincs kőbe vésve, mit lehet, és mit nem a szubmisszív-domináns játékokban, ha nem akarja, nem kell megütni a partnerét, és hülye neveken sem kell szólítania szex közben. 

„Őszintén szólva, ez nem olyan bonyolult, mint ahogy hangzik. Dominánsnak lenni nem egy zártkörű klub, mindenkinek van egy definíciója a hatalomról, az erőről, és az mind helyes, mert ez szubjektív" – írja James Deen.