A jelentős magasságkülönbség valamennyire kiegyenlítődik az ágyban, de ha az egyik fél legalább két fejjel magasabb a partnerénél, adódhatnak nehézségek. Például a hatvankilencezést lehet, hogy el kell felejteni. A Kinja After Hours Lifehacker blogján Vanessa Marin szexológus írta meg a véleményét erről. 

A nagy magasságkülönbség csak akkor tűnik fel a szexben, ha valami olyasmi történik, mint a 69, tehát egyszerre kell nagyjából ugyanazon a helyen lenni mindkét félnek. Sok más dolgot is lehet még csinálni meztelenül, az orális szex, kézimunka, közös maszturbálás és az anális játékok is sorra kerülhetnek.

Szexpózok is segíthetik a párokat, a misszionárius póz, a lovagló póz, a kutyapóz, de még az álló pózok is: úgy, hogy a másik fél szemben térdel vagy ül, használható. A helyszínek is sokat segítenek, például ha az egyik fél az ágyon ül, a másik a földön térdel előtte. 

A szexshopokban olyan ék alakú párnák is kaphatók, amik könnyebbé teszik a behatolást, de a vibrátorok, egyéb kellékek is áthidalhatják a nagy magasságkülönbséget. A humorérzék is nagyon kell ahhoz, hogy két ember az ágyban jól megértse egymást, például a magasságkülönbség miatt lehetnek kínos pillanatok, amiket könnyebbé tehet, ha nevetnek rajta. A nagyon eltérő magasság nem is annyira ritka, mint azt hinnénk, a szex pedig nem kell, hogy arról szóljon, hogy kitalálják, hogyan illeszkedjen össze a nemi szervük – a nagy magasságkülönbség ellenére. Egyszerűen csak csinálni kell.