Dominánsnak lenni nem annyira bonyolult, mint hangzik című cikkre érkezett egyik olvasó levélben egy domináns férfi írta meg, hogy szinte beleszületett a BDSM vágyakba, és amióta az eszét tudja, azóta erre gerjed. Az olvasó, akit nevezzünk Tivadarnak (természetesen nem ez a neve), a szexuális életéről azt írja, sokáig megtartotta magának a vágyait, és csak harminc éves kora felett tudta azokat megélni. Öt éve házasságban él, ez a második házassága, BDSM társkeresőn ismerte meg a feleségét. 

A szexuális fejlődése, a kamaszkori maszturbáció, az internetes pornónézés is ugyanúgy jelen volt, mint bárki más életében – csak épp azt szerette nézni, ha egy férfi rendelkezik a nő testével. Az olvasó levélben említett szub a szubmisszív, azaz az alázatos félt jelenti, a dom pedig a domináns partnert, azaz a uralkodót. 

Esze ágában sem volt az életben ezzel próbálkozni

„Ahogy így visszagondolok, talán először körülbelül tíz évesen, egy video magazinban láttam egy képet, ahol egy felöltözött pasi hátulról átkarol egy meztelen nőt. Egyik kezével a két mellét fogja át, a másik kezével odalent markol nagyot. A nő arca ki volt retusálva, nem is volt lényeges. Akkor ezt a képet órákig képes voltam nézegetni. A pasi teljes lényében a nő felett volt, és rendelkezett a testével. Legalábbis nekem ez jött le a képből. Már alsós koromban fantáziáltam a csinos tanár néni tűsarkú cipős lábain, hogy össze kéne kötözni... A filmekben lenyűgözött a megkötözött nők látványa. Sokszor az elrablóiknak drukkoltam, hogy minél tovább tartsák fogva ilyen formában a hölgyet!

Aztán az internet hajnalán (90-es évek), néhány oldalon már feltűntek ilyen képek. Ekkorra már a maszturbálás is ilyen fantáziákkal működött. Ekkor voltam körülbelül középiskolás. Innentől az internet korlátlan maszturbálási anyagot biztosított. Sajnos az életben eszem ágában sem volt próbálkozni. Bizonyos fokig valamiféle bolond hóbortnak gondoltam ezt."

Sokáig teljesen hétköznapi szexuális életet élt, a szüzességét "egy kocsiban, a helyi diszkó mögött" vesztette el, egy vele egykorú csajjal. A szexbe néha beleszőtt némi BDSM-et, ahogy írja, úgy, hogy például lefogta a párja kezeit. Néhány évvel ezelőtt, a harmincas éveiben egy BDSM társkeresőn próbálkozott, egy hosszú, komoly kapcsolata után azt érezte, egyáltalán nem vágyik "sima vanilla" ( a BDSM szubkultúra tagjai ez alatt a hétköznapi szexet értik) kapcsolatra. A feleségét a társkeresőn ismerte meg. 

Ez igazából érzésekről, érzelmekről és vágyakról szól. Fórumokon sokat beszélgettem sorstársakkal erről, a párommal is. Néhány alapdolog jó alapos megrágásán kívül nem sokra jut egyik mélyen szántó okoskodás sem. Tehát nincs ebben olyan túl nagy agyalni való. 

Hogy megvilágítsam a dolgot, ha előttem térdel egy nő, és a szájával kényeztet, azt nagyon szeretem. De ha közben hátra van bilincselve a keze, azt még jobban. Ha közben rátolom néha a fejét a cerkára, az még jobb... és így tovább... Tulajdonképpen erről van szó.

Vágyak, érzések. DE, hogy ne csak az önző részt firtassam, szinte felrobbanok a kéjtől amikor egy jól összekötözött nőt kényeztetek, és ahogy szinte felrobban a kéjtől, hullámzik a teste, szabadulna a kötelektől, hogy kitörjön mint egy vulkán... na az nagyon izgató és csodaszép látvány!"

beülünk a kocsiba, hátrabilincselem a kezét az anyóülésen

A hétköznapi életben két ember élete egy házasságban nemcsak a szexről szól, a háztartási munkák (a mosogatás, porszívózás, csekkek befizetése) vagy például a kötelező családi programok is jelen vannak, így kérdés, hogy mennyire fér meg a hétköznapi élet a BDSM szexszel. Az olvasó szerint nem létezik alá-fölé rendelt viszony a hétköznapi életben. 

Szerintem együtt élő pároknál, nem létezik a hétköznapi életben alá-fölé rendelt viszony. Ha szex van, vagy épp játszunk egy BDSM-et, akkor az van és kész. Nincs közben mosogatás, porszívózás. Persze a domináns fél utasíthatja a szubot, hogy porszívózzon fel. De ez olcsó játék hülye gyerekeknek. Nem takarítónőt akartam, hanem szubot. Kicsit bonyolítja a dolgokat az úgynevezett 24/7. Ez azt jelenti, amikor egy szub és egy dom, a nap 24 órájában BDSM-et játszik, akár napokon keresztül is. Ilyenkor már nagyon tágak a lehetőségek. Takarítástól, az éjszakai ketrecbe zárásig bármi előfordulhat. Tippem szerint ennyire max. néhány tucat ember nyomja keményen a BDSM-et az országban. Gyakoribb, hogy a dom és szub, akik egyébként nem élnek együtt, elmennek 2-3 napra valahova és ott 24/7 játék megy. Érdekesség képen megemlíteném, hogy a mi tapasztalatunk szerint együtt élők közt NEM működik a 24/7! Ugyanis hiába szerveztük meg a hétvégét, hogy csak a játékkal foglalkozzunk, nem láttunk semmi feelinget a porszívózás vagy egyéb dolgok megparancsolásában, egyik oldalról sem. Olyan persze nálunk is előfordul, hogy beülünk a kocsiba, hátrabilincselem a kezét az anyóülésen, keresek egy olyan parkolót, ahol mászkálnak emberek, de közvetlenül nem látnak be a kocsiba és kielégítem a párom egy vibrátorral, aztán ha úgy alakul ő viszont.

Előfordul, hogy küldök neki egy beállított BDSM képet a netről, hogy ez vár rád este. Vagy rátelefonálok, hogy megyek érte a munkahelyére, és ne vegyen fel bugyit. Beül a kocsiba, a kezét hátrabilincselem. Én meg hazáig játszok vezetés közben, hol a melleivel, hol a lenti érzékeny párnácskákkal. Van, hogy úgy megyünk el otthonról, hogy a ruha alatt van egy speciális kötés, ami a lába közt egy merev csomóban fut össze. Ha nagyot mozdul, vagy lehajol végig simogatja a csiklótól a puncit teljes hosszban. Kívülről persze semmi nem látszik. Így elmegyünk a boltba vásárolni. Én pedig  időnként leejtek valamit, amiért természetesen ő hajol le... Az igazán jó BDSM-hez nagyon sokat kell agyalni új játékokon, módszereken, ötleteken. Kevésbé értelmes embereknek ezért nem kimondottan ajánlott. Ők leginkább a filmekben látott dolgokat utánozzák le a végletekig."

A klasszikus szeretkezéssel nincs bajuk

A különböző játékok, bilincsek és térdeltetés mellett a szeretkezés sem marad el az életükből, az olvasói levélből kiderül ugyanis, hogy a BDSM-et úgy kell elképzelni, mintha a szeretkezés kiegészítője lenne e szadomazochista játék.

Nekünk a szex és BDSM 100%ban együtt jár. Nincs úgy szeánsz, hogy mindketten ne élveznénk el. Olyan persze van, hogy a szubnak meg van tiltva egy darabig... vagy a domináns többször élvez mint a szub, de alapvetően ez is csak a játék része, és rövid időn belül ő is megkapja a beteljesülést. A klasszikus szeretkezéssel sincs bajunk. Az más kérdés, hogy sokkal jobban begerjedünk, ha minimálisan valamiféle eszköz is be van vetve a szeretkezés során. Ezért nem igazán szoktunk klasszikus (vanilla) módon szeretkezni. Én alapvetően a megkötözésre, és az így megkötözött nővel való szexualitásra gerjedek. Ehhez jön még néha egy kis megalázás, nevelés (feneklés, korbács, gyertya, stb.) . Általában a legdurvább nyom ami ilyenkor keletkezik, az 10 perccel aktus után már nem látszik. 5 év alatt egyszer volt, hogy a kötél kidörzsölte a szub csuklóját, és 2-3 napig látszott a nyoma.  Nem tanultam, és a párom sem tanulta ezt. Mindketten fiatal korunk óta érezzük ezeket a vágyakat és mindketten csak 30-as éveink vége felé tudtuk először megélni ezeket a valóságban. Ösztönösen játszunk mindketten" – írja a levelében, amiben azt is kifejti, miért hülyeség a biztonsági szó, amiről rengeteg fórumon olvasni. 

Tapasztalatai szerint a laikusok kedvence a biztonsági szó, mert egy tapasztalt domináns partnernek az alárendelt fél reakcióiból látnia kell, hogy mikor elég. A BDSM szexben véleménye szerint pontosan tisztában kell lenni egymás vágyaival és határaival, a határok pedig a vágyakkal együtt tágulni fognak idővel. Arra a szóra, amit biztonsági jelszóként megállít mindenfajta kínzást, szerinte nincs szükség.  A BDSM fogalmát a konyhaművészethez hasonlítja, ahol kell az érzékiség.

„A jó domináns beleviszi az érzékiséget is játékba. Annál jobb a játék, minél több inger éri mindkettőjüket. Például nem hiszem, hogy űberelni lehet, amikor a szub nő lába közt duruzsol a vibrátor, mindene össze van kötözve úgy, hogy moccanni sem tud, a dom az egyik mellét érzékien simogatja, a másikat vadul csavargatja, eközben lágyan nyalogatja a szub nyakát ott, ahol a legérzékenyebb zónái vannak. Ezt csak azért írtam ide, hogy látsszon, a BDSM nem csak keménységről szól. Olyan mint a konyhaművészet. Játék a lehetőségekkel."