Vörös boudoir, Angyal rejtekhely, többek közt ilyen fantázianevek alatt hridetik a randikuckókat, amik Budapest belvárosában, főleg Újlipótvárosban, a Nyugati környékén és a Corvin sétány környékén találhatók. A  búvóhelyek olyan lakások, amelyek tökéletes helyszínei lehetnek az egyórás légyottnak is. Meglepő, de akkora igény van erre, hogy az ingatlanpiacon konkrétan piaci résnek számít. 

Hogy a búvóhelyek, randilakások piaca mekkora jelenleg, és mennyire éri meg, jól jelzi az a tény, hogy van Budapesten olyan ember, aki nagyjából ötven ilyen lakást üzemeltet. Az egykori ingatlanos mostanra húsz alkalmazottal biztosítja a légyottokhoz a tisztaságot, a foglalást, a kulcsátadást, parkolást, pénzátvételt, mindent. A negyvenes férfi szigorú szabályokkal működteti a búvóhelyes bizniszt, ha a légyottra érkezők például nagyon részegek, vagy fűszaguk van, egyszerűen elküldi őket – de az ilyen vendég nem jellemző.  

A 0-24-ben működő szolgáltatást nemcsak a félrelépők veszik igénybe, hanem házaspárok is – tudtuk meg a Magyar szeretők című könyv sajtóeseményén. Az interjúkra épülő könyvben húsz férfi és nő mondja el őszintén, miért tart szeretőt, a vallomásokból az is kiderül, hogy a férfiak és a nők motivációi nem nagyon térnek el egymástól. A van kivel, de nincs hol kérdésre ma már konkrét ajánlatok találhatók a neten: a garniszállókat felváltották az újépítésű lakások, amelyek hotel szintű kényelmet biztosítanak, diszkrécióval. 

A szeretőtartás kérdéskörével szorosan összefonódik a titkos lakások iránti kereslet, Budapest belvárosában főleg a reggeli és a délután 5 utáni időpont számít a csúcsidőszaknak. Sokan egész éjszakára kiveszik a randikuckókat. 

Az erre az ingatlanpiaci résre szakosodott  ingatlanos férfi tapasztalatai szerint a 25-50 év közötti, A-B státuszú férfiak és nők veszik ki a lakásokat órákra. A telefonhívások fele-fele arányban érkeznek a férfiaktól és a nőktől, a telefonhívásokat fogadók viszont egytől egyig nők, szándékosan. Előfordul, hogy a feleségektől kapnak telefonhívásokat, akik a búvóhelyeket üzemeltetőket vonják kérdőre: mit keres a férj telefonjában ez a szám? De a párok, házaspárok is igénybe veszik, hogy napközben, a reggeli órákban vagy ebédidőben szerepjátékot játszhatnak, és eljátsszák, hogy egymás szeretői. 

„A vendégek 30-40 %-a olyan, akik nem megcsalás céljára jönnek ide, hanem olyan házaspárok, akiknek nincs lehetőségük otthon együtt lenni, mert sok a gyerek, vagy olyan párok, akik elváltak, de nem akarják még hazavinni a másikat. Az is előfordul, hogy csak fel akarják dobni a kapcsolatukat. Ilyenkor látszik a nőn, hogy erre az alkalomra kicsípte magát" – mondta a búvóhelyeket üzemeltető férfi a szeretőkről szóló könyv bemutatóján. 

Természetesen a klasszikus értelemben vett szeretőkből is sokan keresik a pár órára bérbevehető lakásokat, amiket szigorú szabályok betartásával, kétórára ötezer forintért lehet igénybe venni. Például nem feltétlenül jó az, ha olaj vagy síkosító kerül a kanapé szövetére, és a törölköző használatáról is van szó a házirendben, ahogy a wifi kód is szerepel a szinte hotel szintű kényelmet biztosító lakásokban hagyott papíron.