A tudományt sem kerüli el az önkielégítés témája, a tudósok tíz olyan okot is tudnak arra, miért kell és fontos folyamatosan maszturbálni. A szexuálpszichológus, Dr. Justin Lehmiller összeszedte a legfontosabb kutatásokat a témában.

1. A maszturbálás hatására több tesztoszteron szabadul fel a szervezetben, a nőknél ez hatással van a vágyra, a férfiaknál a tesztoszteron szintje nem függ össze a maszturbálással. A maszturbáció hatása eszerint eltérő a nőknél és a férfiaknál. (A tanulmányt erről itt találja.)

2. Minden korosztály maszturbál. A fiatalabbak nagy valószínűséggel többször csinálják, mint az idősebbek. Az életkorral a szexuális szokások is változnak, legalábbis napjainkban például az 55 éves férfiak közt is akad, aki szereti az análszexet. (Itt olvashat erről tanulmányt.)

3. Bármilyen szexuális orientációja is legyen valakinek, maszturbálni akkor is fog. Az aszexuálisok egy része is teszi. Az aszexuálisok a kutatások szerint fantáziálgatás nélkül csinálják. (A tanulmányt itt találja.)

4. A vibrátorok az ötödik leggyakrabban használt háztartási elektronikai eszközök, a felmérések szerint ráadásul sokkal tovább tartanak, mint a porszívók vagy a tévék. Ez nagyjából azt jelenti, hogy hamarabb cseréljük le a pirítót, mint a vibrátort. (Itt találja a tanulmányt.)

5. A vibrátorokat nemcsak nők használják, egy kutatás szerint a férfiak 16,6%-a tarthat otthon vibrátort. Ez az amerikai kutatás arra is rámutat, hogy ezek a férfiak kielégítőbb szexuális életet élnek, mint társaik. (A tanulmányt erről itt olvashatja.)

6. A csikló stimulálásával éri el a legtöbb nő az orgazmust maszturbálás közben. (Itt láthatja.)

7. Bár sokan írtak már arról, hogy lehet összefüggés a pornónézési szokások és a merevedési zavar közt, egy kutatás szerint ez nem bizonyított – még. (A tanulmányt itt olvashatja.)

8. A maszturbálással fokozott szexuális izgalmat lehet elérni, a kutatások szerint azok, akik rendszeresen maszturbálnak, vonzóbbak és kívánatosabbak szexuálisan. (A tanulmányt itt megnézheti.)

9. A rendszeres és gyakori önkielégítés jót tesz az egészségnek, például a férfiaknál fokozza az immunrendszer működését az orgazmus. (Ide kattintva elolvashatja a tanulmányt.)

10. A férfiak és nők többsége maszturbál. A férfiak többször és gyakrabban teszik, mint a nők.