Összeszedtük, mit kell tudni az önkielégítésről – ezeket nyilván mindenki tudja, de hátha van egy-két olyan pont, amibe még sose gondolt bele.

 1. A maszturbálás egészséges

Az önkielégítés jót tesz a testnek, a keringésnek, jó hatással van a lélekre, mivel az orgazmus felszabadítja azoknak a hormonoknak egy részét, amit szex közben is. A masztizás a férfiaknak külön ajánlott, mivel hosszú távon a prosztatát egészségesen tartja. A nőknek is jó, különösen azoknak, akik nehezen érik el az orgazmust, így megtanulhatják használni a saját testüket.

2. A maszturbálásnál nincs ölelés, sem párás csókok

Az önkielégítés nem jár kölcsönös öleléssel, kiskifli-nagykifli ölelkezéssel, sem simogatásokkal, se csókokkal. Ebbe belegondolni nem érdemes, a maszturbálás lényege ugyanis nem is az, hogy ölelkezni szeretnénk. Egyszerűen csak jólesik magunkban elélvezni.

3. A maszturbálás veszélyes is lehet

Fésűnyél az ánuszba, beszorult tárgyak, zöldségek a hüvelyben csak legendáknak tűnnek azok számára, akik segédeszközök nélkül szeretnek magukhoz nyúlni. Pedig a baleseti sebészeten biztosan tudnának mesélni a nővérkék, mi mindent kellett már kiszedni azokból, akik valamilyen tárggyal próbáltak orgazmust elérni.

4. A maszturbálás egyre elfogadottabb

Amíg a középkorban úgy vélték, aki maszturbál, annak elsorvad a gerince, mára a népesség nagyon nagy hányada vallja be, hogy önkielégít. Egy 1966-os amerikai kutatásban a férfiak mindössze 50%-a, a nők 20%-a vallotta be, hogy csinálja. A százalékok 1996-ra kissé megugrottak: a férfiak 80%-a, a nők 60%-a vallotta be, hogy önkielégít. A mostani felmérések szerint ez szinte biztos, hogy 100% lenne – legalábbis a 18 és 30 év közöttiek közt.