Volt egy olyan sztori a héten, amiben egy férfi ikertestvére segítségével játszotta ki a rendőröket egy Tokodaltáró nevű településen. Ki az, akinek ilyenkor nem indul be a fantáziája, hogy még hány és hány hétköznapi (vagy extrém) szituációban jöhetne jól, ha az emberből lenne még egy, aki pontosan ugyanúgy néz ki és teljességgel leleplezhetetlen a csere? Nekünk beindult, úgyhogy össze is szedtünk egy pár olyan eshetőséget, amikor nagyon jól jönne egy dörzsölt ikertestvér.

1. Házi őrizet

Szóval az eredeti sztori az volt, hogy Tokodaltárón házi őrizetben volt egy 58 éves férfi, de már nagyon elege volt belőle. Van viszont egy ikertestvére az illetőnek, és meg is kérte a bátyját, hogy lécci maradjon már ő otthon addig, amíg a rendőrök jönnek ellenőrizni. Ez így működött is egy ideig, csakhogy az elvileg házi őrizetben tartott férfinak egy korábbi ügy miatt egyszer hivatalos iratokat is kellett volna kézbesíteni, de ez nem sikerült, és ezen buktak le. Az illető mindenesetre továbbra is szökésben van, csak most már sajnos az ikertestvérével szemben is indult eljárás.

2. Vizsga

Igazság szerint

Tudja, hogy az életben az ikerpárok zöme miért nem alkalmazza ezen trükkök többségét? Hát azért, mert vagy csak erkölcsileg megkérdőjelezhetőek ezek a húzások, vagy némelyik egyenesen törvénybe is ütközik. Szóval kérjük, tekintse ennek a cikknek a jó részét inkább csak gondolatkísérletnek. Bunkóskodni, ügyeskedni, csalni nem menő.

Hogyan lehet egy fél egyetem kijárásáért kapni egy egész diplomát? Hát úgy, hogy az embernek van egy ikertestvére, és ketten szépen kettéosztják egymás között a tárgyakat, és mindenki csak a rá jutó tárgyakat tanulja meg rendesen, viszont azokból kétszer megy el vizsgázni, egyszer a saját nevében, egyszer a testvére nevében.

3. Csajozás/pasizás

A Randiblogban is volt már olyan sztori, hogy egy srác túl sokáig nem vette észre, hogy a lány, akinek csapja a szelet, az igazából nem egy lány, hanem kettő. Merthogy ikrek. Pedig abban a sztoriban a lányok még direkt különbözőképpen is öltöztek, de nem létezik, hogy ne fordult volna még elő, hogy egy csajozási/pasizási sztoriban ikrek ki ne használták volna, hogy ketten vannak, de ezt nem tudják róluk.

Például ha egyiküknek éppen nincs kedve vagy ideje bájologni-szerelmeskedni barátjával/barátnőjével, simán elküldheti maga helyett az ikertestvérét a randira. De olyat is mesélnek ikrek az interneten (ez a reddites oldal például egész olvasmányos), hogy ha az egyik fivér kapcsolatban van, akkor is flörtölget, és ha egy lánynak megszerzi a telefonszámát, akkor azt utána a tesójának adja oda, aki egyelőre még agglegény. Szóval könnyebb találni egy jó nőt/pasit akkor, ha az embernek az ikertestvére is segít.

4. Színészi munka

Főleg gyerekszínészek körében egyre elterjedtebb gyakorlat, hogy igazán kicsi gyerekek szerepére egy ikerpárt szerződtetnek. A Spáh-ikrek például nem egy ikerszerepre jelentkeztek annak idején a Família Kft-be, de amikor látták, hogy kettő van belőlük, a kedvükért átírták a szerepet egy dupla szerepre. Manapság lehet, hogy ez nem így történne, hanem szépen hagynák a szerepet úgy, ahogy van, és így az ikerszínészeknek fele annyira lenne megterhelő a forgatásban való részvétel.

A nézők úgyse veszik észre, hogy a két azonos külsejű gyerek közül most pont melyik látható a képernyőn, úgyhogy nagy könnyebbség így alakítani valakit mondjuk egy sorozatban, hogy az ember nem egyedül játssza az adott szerepet, hanem ikertestvérével megosztva.

Az Olsen-ikrek is egyetlen kislányt játszottak ketten annak idején a Bír-lak (Full House) cím sorozatban. Még egy évesek sem voltak, amikor először kamera elé kerültek (mindig vagy csak az egyik, vagy csak a másik) és hét éves korukig voltak benne a sorozatban. És a nézők sose tudhatták, hogy egy adott jelenetben most éppen melyik lány alakítja Michelle Tannert. Mellesleg azért is nagyon keresettek az ikerpárok gyerekszínésznek Amerikában, mert a kicsik a törvény szerint napi három órát dolgozhatnak, viszont ennél hosszabb ideig kell a szereplőknek jelen lenniük egy-egy forgatási napon. Így aztán jól jön, ha kettő van belőlük.

5. Reality-szereplés

A valóságshow-kban is több babér terem az ikreknek. Itthon az Éden hotel 2 volt a legszebb példa, ahol egyszer csak megjelent egy kigyúrt, szőke srác, és a többi játékosnak egy jó ideig fogalma sem volt, hogy a srácnak van egy ikertestvére is, és néha cserélgetik egymást. De más hasonló vetélkedőkben, főleg a bentlakásosokban, is igazán jól jön, ha az emberből kettő van – az ikrek rendszerint jóval könnyebben tűrik az összezártságot, mint a többiek, hiszen őnekik mindenképpen ott van mindig valaki, akivel mindent jól meg tudnak beszélni.

6. All You Can Eat

Az egyik iker bemegy egy „fix-árért-ehetsz-annyit-amennyit-csak-akarsz” típusú étterembe. Bezabál. Kimegy pl. egy cigiszünetre, de természetesen nem ő megy vissza, hanem az ikertestvére. Ő is bezabál, majd a végén egy emberre fizet, holott ketten jóllaktak. Pénzszűkében, vagy főleg külföldi nyaralásokon elég jó spórolási módszer.

7. Lógás a munkából

Feltéve, hogy nem valami komplikáltabb melóról van szó, elég jól jöhet, hogy ha az embernek egyik nap nincs kedve dolgozni menni, vagy pl. közbejött valami fontosabb, de kérhet egy szívességet a testvérétől, az meg elmehet helyette. Állítólag pincérként vagy eladóként dolgozó ikrek gyakran csinálnak ilyet egymásnak, de persze csak akkor működik, ha nem mind a ketten 9-től 5-ig dolgoznak, hanem valami más időbeosztásban.

8. Elvették a jogsiját? Kit érdekel?!

Tegyük fel, hogy ön valami hatalmas marhaságot csinált, és elvették a jogsiját. Ön még egy évig nem vezethet, de már most belátta, hogy lámaság volt ittasan a volán mögé ülni és tényleg nem tesz ilyet soha többé. Mi ilyenkor a teendő? Hát ha van egy ikertestvére, akkor az, hogy amikor vezetni kell, kölcsönkéri az ő jogosítványát, és már mehet is a fuvar!

9. Modellkedés

Nem éppen a legelőkelőbb karrier, de annyira sokan rá vannak pörögve az ikrekkel szexelés fantáziájára, hogy valószínűleg a szexi modellkedést bevállaló ikrek sokkal több pénzt kapnak egy-egy fotóért, mint ikertestvérrel nem rendelkező kollégáik/kolléganőik. És ha magasabb a fizetés, kevesebbet kell dolgozni, nem igaz? A leghíresebb ilyen ikerpár valószínűleg a két Shannon-lány, egyenesen a Playboy-villából, férfi megfelelőiknek valószínűleg ezeket a brazil srácokat tekinthetjük.

És akkor még a pornóról nem is beszéltünk. De nem is fogunk, innentől kezdve guglizzon mindenki a saját szakállára, ha úgy érzi.

10. Szervek

Na és a végére egy nemvicces gondolat, ez tényleg hasznos lehet egy nagyon nehéz helyzetben. Ha egy ikerpár egyik tagjának a veséje megbetegszik és/vagy leáll, és ezért szervdonorra szorul, el se kell kezdeni a hosszas donorkeresést és várakozást, hiszen ott az ikertestvér, aki valószínűleg oda tudja adni az egyik veséjét, megmentve testvére életét. Szóval az ilyen betegségeket is könnyebben ússzák meg az ikrek, mint a többiek.

Valami kimaradt?

Önnek van ikertestvére? Milyen más trükköket szoktak bevetni? Szeretnénk hallani!  

Esetleg önnek nincs ikertestvére, de valahogy kapcsolatba került már fivérekkel-nővérekkel, akik kihasználták, hogy nem lehet őket megkülönböztetni egymástól? Meséljen!

A sztorit, kérjük, küldje be a Velvet e-mailcímére!