A Kinkly magazinnak írta meg egy swingerező házaspár nőtagja, hogy mi mindent tanult meg a szexuális szokásaikon keresztül. Például azt, hogy a férfiak vonzódnak egymáshoz, hogy a féltékenység hülyeség, hogy a méret igenis számít és az elutasítást könnyebb elfogadni, ha már van egy szerető párja az embernek. 

1. Beindulva lenni sokkal jobb, mint féltékenykedni

A cikk írója azzal kezdi, hogy a féltékenység benne is megvolt, de feltette magának a kérdést, miért féltékeny. A válasza pedig egyszerű: az érzései miatt, holott ő őszintén vágyott arra, hogy nyitott kapcsolatban éljen. Tudta, hogy a célját csak úgy érheti el, ha megtanulja uralni az érzéseit a partnerével és az új szeretőkkel kapcsolatban. A féltékenykedést nála felülírta mindaz, amit a férjével megéltek az első alkalommal hármasban: élvezte, ahogy a harmadik fél, egy nő kielégíti a férjét. 

2. A pasik természetüknél fogva szeretik a saját nemüket

A heteroszexuális férfiak, amikor a swingerező életmód mellett döntenek, egyúttal a saját szexuális határaikat is tágítják. A legtöbben biszexuálisok lesznek, vagy bi érdeklők, azaz amikor helyzet van, elképzelhető, hogy orálisan kielégítenek egy férfit. Akkor is, ha házasok. A cikk írónőjének férje ezt habozás nélkül megtette, ráadásul egyértelműen és pontosan tudta, hogyan kell egy férfit szájjal kielégíteni.

3. A méret igenis számít a swingerezésnél

A méret a férfiaknál fontos, ezért nem mindegy, hogy a harmadik, többedik félnek mekkora a farka. Előfordulhat, hogy a férj izzad a helyzetet látva, mert azt gondolhatja, hogy a felesége sokkal jobban beindul majd a nagyobb méretre, hogy jobban fogja érezni, amikor benne van. Óhatatlanul összehasonlítják a teljesítőképességüket – de a méret szerint. Ha az alkalmi partner mérete nagyobb, megtörténhet, hogy a férjekben eltörik valami, és az önbizalomhiány körül forog minden. 

4. Könnyebb kezelni az elutasítást

A swingerező párok fórumokon, online társkeresőkön találnak egymásra, megbeszélnek egy találkozót, és együtt mindannyian eldöntik, akarnak-e egymástól többet egy italnál. A munka, gyerek, hétköznapok mellett megtörténik, hogy valaki mégis lemondja a megbeszélt swingeres estét. A cikk írója szerint az elutasítást tényleg sokkal egyszerűbb úgy elviselni, hogy van egy szerető férj, aki a közös életükben valóban mindenben támogatja a feleséget. Együtt fel tudják dolgozni az érzéseiket, méghozzá azzal, hogy megbeszélik. A legfontosabb, amit megtanultak ebben az életmódban, hogy fontos beszélniük az érzelmeikről, nyíltan egymással, mert csak ez viheti előre a kapcsolatukat.