horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

shutterstock 246918490

Ehhez tartsa magát, ha párkapcsolatban is maszturbál

2015.11.06. 15:35

Van helye a párkapcsolatban a maszturbálásnak, a testünk óhaja párkapcsolatban is fontos, és ha a szex valamiért elmarad, vagy kevesebb, mint ami jólesne, hasznos az önkielégítés. Van pár szabály azonban, amit érdemes betartani azért, hogy egészséges maradjon a kapcsolat – hívta fel a figyelmet az Afterhours Lifehacker bloggere. 

Az egyik ilyen szabály az, hogy nem szabad hagyni, hogy a rendszeres maszturbálás éket verjen a két fél közé. Ez azt jelenti, hogy az, aki jól elvan magával, és rendszeresen kielégül, hanyagolhatja a szexet – így távolság lesz a partnerek közt. Az egyedül, a másik nélkül töltött idő is probléma lehet, minél többet van valaki egyedül, annál nehezebb lesz később egymáshoz közeledni.

Ez odáig is fajulhat, hogy valaki csak és kizárólag saját magával tud kielégülni, a partnerével pedig nem az igazi az érzés. Ide tartozik az is, amikor egy nő párban nem tud orgazmust megélni, csak egyedül. A rendszeres maszturbálás a párkapcsolatban akár fel is válthatja a szexet, amit jobb elkerülni.

Megtörténhet, hogy az önkielégítés mellett egyáltalán nincs vágy valakiben a partnere iránt, vagy egyszerűen csak kiélvezte magát, és nem áll fel. Az a kellemetlen helyzet adódhat, ha ez rendszeres, hogy magyarázkodnia kell, a teljesítőképességgel gondok lehetnek, ez pedig szorongáshoz is vezethet. A sikerélményt pedig a maszturbálás adja meg, és az ördögi kör bezárul. A rendszeres pornófogyasztóknál hasonló helyzet alakulhat ki.

shutterstock 251253442

Ahhoz, hogy a párkapcsolat egészséges maradjon, de a maszturbálás is megmaradjon, némi önfegyelem szükséges: akkor kellene csinálni, amikor kevés az esély a lebukásra,  és ha már csak arra tud gondolni, hogy végre mikor nyúlhatna magához, érdemes szünetet tartani. A helyszín választása is fontos, nem biztos, hogy jó ötlet a nappaliban a kanapén csinálni.