A klinikai szexológus, Kat van Kirk a Women Health magazinnal osztotta meg a tanácsait, mit lehet kezdeni a prűdekkel az ágyban. Elvileg a szexuálisan kevésbé nyitott embereket is ki lehet rángatni a komfortzónájukból, csak beszélgetni kell velük. 

Az is egy módszer, hogy a prűd emberektől még időben megválunk, ha kiderül, hogy nem passzolunk az ágyban. Az is megoldás lehet, hogy a nyitottabb partner a maszturbálást választja, hosszú távon ez sem jó megoldás. Azoknak, akik szeretik a kihívásokat, és szeretnének kielégítő szexuális életet élni, érdemes próbálkozniuk. 

A szexológus kezdetnek egy őszinte beszélgetést javasol. A beszélgetést, amiben az egyik fél elmondja, ha például valamilyen szexuális segédeszközt szeretne használni. A prűdebb fél kedvéért lehet ezt virágnyelven is elmondani, hogy ne tűnjön félelmetesnek és sokkolónak a dolog. Azt is el lehet mondani őszintén, ha látott valamit, amit szeretne kipróbálni, akár pózt, akár fehérneműt, csak meg kell kérdezni a másiktól, mit szólna mindehhez. 

„Ha meg tudod tartani egy kicsit viccesnek és vonzónak, akkor lesz előnyös a kapcsolatra nézve" – javasolja a szexológus. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a partner alapvető személyisége nem fog változni attól, ha egyfolytában nyomásgyakorlásként kerül elő a téma, mit változtassanak az ágyban. Elsősorban pozitívan érdemes megközelíteni a témát, és inkább a szórakozás részét kell előtérbe helyezni, mintsem azt, hogy vége a kapcsolatnak, ha ezt vagy azt nem hajlandó a másik megcsinálni. A nyílt, őszinte kommunikáció minden jól működő kapcsolat alapja.