A korai magömlés a leggyakoribb szexuális zavar a férfiaknál: ötből egy férfi hamarabb ér el a csúcsra, mint ahogyan azt tervezi. A tudomány sokáig csak a férfiaknak tudta be a korán élvezés problémakörét, azonban egyes nőknél is előfordul, hogy sokkal hamarabb elégülnek ki, mint ahogyan szeretnének. 

A szexológus, Dr. Justin Lehmiller a blogjában tette közzé, hogy egy 2012-es kutatás szerint elég nagy százalékban a nőknél is előfordul, hogy hamarabb érnek a tetőpontra, mint azt szeretnék. A kutatásban 510 portugál nőt kérdeztek meg az orgazmusuk idejéről, 18 és 45 közöttieket. A válaszadók 40%-a arról számolt be, hogy a közelmúltban korábban érték el az orgazmust, mint azt szerették volna. 14 % gyakrabban éli át ezt, nemcsak egy-egy alkalommal, ráadásul a problémát nyugtalanítónak tartja a többségük.

A tanulmányból hosszú távú következtetéseket nem érdemes egyelőre levonni, a téma további kutatásokat igényel: az okokat, a gyakoriságot és a lehetséges kezelésre vonatkozó megoldásokat. De hasznos lenne  például azt is megtudni, van-e hangulati, érzelmi oka is a korai élvezésnek a nők esetében. A lehetséges kezelési mód a férfiaknál a start-stop technika gyakorlása, azaz maszturbálással átszoktatni a testet arra, hogy tovább bírja a szexet. 

A nőknél egyelőre nem tudni, hogy a szexuális aktivitást hogyan lehet csökkenteni, azaz egy nő hogyan tanulhatja meg késleltetni az orgazmusát. A legtöbbször ugyanis pont az ellenkezője a probléma: túl hosszú ideig tart az orgazmus elérése, ha az egyáltalán megtörténik.