18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

shutterstock 257038963

Van olyan, hogy valaki elveszíti a hallását orgazmus közben

2015.12.04. 12:51

Tényleg megtörténhet, hogy valaki pár percre elveszíti a hallását orgazmust követően, férfiakkal és nőkkel is előfordulhat. A halláscsökkenést, fülzúgást eddig tudományosan még nem kötötték össze az orgazmussal, ez alatt azt kell érteni, hogy senki nem készített még a témában átfogó tanulmányt. Ez nem jelenti azt, hogy a jelenség ne létezne, ennek járt utána a Broadly újságírója, a saját élményei miatt.

A fülcsengés, átmeneti halláscsökkenés azért fordulhat elő orgazmus közben, mert a vérnyomás a szexuális izgalom miatt jelentősen megemelkedik a testben. A pulzusszám megnő, egyes izmok akaratlanul működésbe lépnek, a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer is kiveszi a részét az orgazmusban, majd következik az elernyedés. Az izmok ellazulnak, a vérnyomás csökken, a test a gerjedt állapotból lecsitul.

shutterstock 44871955

A vérnyomásváltozás a középfülben és a belső fülben is megjelenik, és a vér áramlásának növekedése és csökkenése okozhatja a tüneteket. A nyomás kihat a dobhártyára, és ez tompa hallást eredményezhet. A halláskárosodást az agy is okozhatja, írja az újságíró, kutatásai szerint a temporális (halánték-) lebeny orgazmus közben változást idézhet elő az agyban, ami kihathat a hallásra is. A halántéklebeny felső része ugyanis a hallásért felel az agyban, a középső és az alsó része pedig a látásért felel.

Tapasztalta már ezt?

  • 241
    Nem.
  • 184
    Igen, volt, hogy zúgott a fülem.
  • 56
    Rendszeresen.