EWhoring, így hívják azt a típusú internetes hitelkártyacsalást, amikor egy kamu camgirl nevében gyűjtenek be pénzt a csaló hackerek. A módszerük egyszerű: camgirlnek adják ki magukat, előre felvett videót mutatnak meg az áldozatoknak, akiktől pénzt gyűjtenek be a látottakért. Felnőtt cam modellekre és kukkolókra épül az átverés.  

A gyanútlan áldozatok élő camshowra fizetnek be, PayPallel fizetnek, de az igazi nőnek, a valódi camgirlöknek fogalmuk sincs arról, mire használják a videóikat. 

„Alapvetően átvered az áldozataid, videókat, fotókat használsz lányokról, azt állítva, hogy te vagy a camgirl. Az EWhoringgal komoly pénzeket lehet keresni" – írta az egyik csaló a Dailydotnak. 

A webcames csalásokat a legegyszerűbben úgy lehetett kiszűrni, hogy az élő peepshown bármit lehetett kérni, azt is, hogy küldjön egy puszit a kamerának, és ha a camgirl nem tette meg, sejteni lehetett, hogy kamu az egész. A mai, könnyen hozzáférhető számítástechnikai eszközöknek köszönhetően a modellek kontrollálható, és előre fel lehet venni a camshowt – állítólag senki nem veszi észre a különbséget. A megszerzett hitelkártya adatokkal pedig a hackerek annyit garázdálkodhatnak, amennyit csak akarnak. 

A csalók áldozatai a jómódú férfiak, akik hajlandóak akár több száz dollárt is fizetni egy webcames showért. Az átvert kukkolók azonban nem tesznek panaszt, ugyanis ahogy megtennék a hivatalos lépéseket, kiderülne, mivel foglalatoskodnak szabadidejükben. Kerülik, hogy kár érje a hírnevüket. Vannak olyan hackerek, akik egészen addig is elmennek, hogy az áldozatok gépére trójai vírust küldenek, hogy minden adatukat megtudják. 

Kéretlen emaileken, chatszobákon (olyanokon, mint a Cam4 vagy Chaturbate) keresztül keresik meg a csalók a kihasználható alanyokat. A csalók annyira jól meg tudnak ebből élni, hogy van, aki a BlackhatWorld fórumon azt írja, két évig vígan eléldegélt a rendszerből. Ha az ügy bíróságig jut, akkor is változó, milyen büntetésre számíthat a hacker, az Egyesült Államok különböző államai eltérően büntetik, Európában is szabálysértéstől kezdve börtönbüntetésre is lehet számítani. Ha egyáltalán eljut az ügy a bíróságra.