„Aggódom, hogy a szexuális önmegtartóztatásom káros lehet" – kezdi a TheDebriefre írt vallomását a 27 éves Anne. A szűz lánnyal félelmeiről, szorongásairól beszélt az újságíró, aki arra is kíváncsi volt, milyen lehet közel harminc évesen szűzként élni manapság

A 27 éves szűz lány a tapasztalat hiánya miatt aggódik leginkább, megtehette volna, hogy lefekszik valakivel, de várt. A leginkább attól fél, hogy magányos marad, és egyedül hal meg. 

„Hogy vannak-e különbségek a nem-szüzekkel? Igen, hogy egyedül fogok meghalni. Hogy képtelen vagyok szeretni. Hogy engem nem lehet szeretni. Teljesen általános, hogy olyasvalaki tetszik nekem, aki elérhetetlen” – mondta az interjúban.

A szüzességét fél elmondani másoknak, azt se mondja el a pasiknak, akikkel találkozik, hogy még soha nem ujjazták meg.  A legérdekesebb az, hogy nővérként dolgozik, és partnerhelyzetben még sosem látott erekciót, csak a munkahelyén. 

„Gondolom, több oka is van annak, hogy nem mondom ki ezt hangosan. Az egyik, hogy az emberek azt hinnék, UFO vagyok, hogy furcsa a vaginám, ezért szégyellem magam, vagy hasonló. Néha azt gondolom, jobb lenne  azt mondani valakinek, hogy szexuális úton terjedő betegsége van, minthogy elmondjam nekik az igazságot."

A munkája sok tanulással, éjszakázással jár, úgy él sok-sok napot, mintha gép lenne. Néha megengedi magának, hogy feltegye a kérdést, miért nem képes arra, amire mások, hogy csak elmegy bulizni, és lefekszik valakivel.

A maszturbálás kérdésköre is felmerült, kiderült, hogy 22 éves koráig nem nyúlt magához, majd egy idő után már szinte sürgetőnek érezte az önkielégítés kérdését. Az intimitást inkább a barátaival éli meg, véleménye szerint minden intimitást, amire szüksége van, megkap tőlük. Teljesen átlagos családból származik, nem mélyen vallásos család, csakhogy a szülei sohasem beszéltek a szexről, de sok nevetésben és mesemondásban volt része. A barátai, ha beszélnek a szexről, ő inkább kikerüli a témát.

A legtöbb időt a kollégáival tölti, nővérként, így egyáltalán nem csoda, hogy egy kollégája az, akivel szívesen túlesne a szüzesség problémakörén. Korábban akadt olyan férfi, akivel szeretett volna lefeküdni, aki iránt vágyat érzett, a férfi azonban nem mutatott különösebb érdeklődést iránta. Egy hatalmas csalódással ért véget a férfival való barátság: egy részeg estén ugyan egymásnak estek, de a férfi meggondolta magát. Másnap a szűz Anne látta, ahogy a férfi, akivel előző éjjel kavart, az ő legjobb barátnőjével együtt fekszik az ágyban. Az esetet senkinek nem mondta el, az interjúban beszélt erről először. A történtek után sokáig úgy érezte, a személye valamiért taszítja a férfiakat.

A rossz tapasztalat abba az irányba lökte, hogy inkább halogatja a szexet, évekig így tett az eset után, azonban a közelmúltban ismét képes volt érzelmileg megnyílni, szintén egy kollégája iránt vannak érzelmei, remélhetőleg ez nem végződik majd számára csalódással.