A kanadai szexmunkások szeretnék felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy bánjanak emberibben a prostituáltakkal. Ezért a Vagina Monológok mintájára Kurvák Monológja estekkel szeretnék szórakoztatni a közönséget. 

Nemcsak kurvák, emberek is

A szexmunkás, Carmen Shakti öt órán keresztül mesélte a trágár történeteit a vancouveri színházban, a maratoni monológ végére sokkolta a népet: arról beszélt, hogyan görcsölt be a szája, az állkapcsa, egy hosszabb szopás után. „Amikor végeztem, feküdtem az ágyon egy rakás pénzzel, egy halom százassal. Igen, bébi, ez a lakbérem erre a hónapra, és ez itt van. Az arcom visszarendeződött" – mondta az előadásában, amit a CBC írt meg.

A Kurva Monológok a legvalóságosabb történeteket lehetnek a világ legősibb szakmájából, bár kérdéses, hogy ez a legjobb módszer-e arra, hogy megmutassák, ők is emberek, akik családra vágynak, akik tele vannak reményekkel és komplex emberek, akárcsak mások. Ahogy ők fogalmaznak, a megbélyegzésen szeretnének változtatni, ehhez pedig a többség segítségét kérik: pénzt gyűjtenek az előadásokra a GoFundme oldalon keresztül. 

Kanadában a törvény bünteti a klienseket

A vancouveri színházban tartott esemény a riport szerint sikeres volt, valószínűleg ennek az is az oka, hogy némi politikai felhangot is kapott: a kanadai Legfelsőbb Bíróság betiltotta a bordélyházakat, a hazai törvényekkel ellentétben a kanadai törvény bünteti azokat, akik szexet vásárolnak, értékesítenek, nyerészkednek azon – ami a keresleti oldalt igencsak megkopasztja. A szexmunkások tiltakoztak a törvény ellen, abban bíznak, hogy az előadásokkal eljuttatják a véleményüket a döntéshozókhoz, és rávilágíthatnak arra, hogy a prostitúció kriminalizálása nem megoldás. 

A szexmunkások egyéni történetei a sztereotípiákat egyáltalán nem döntik meg, például, hogy nehéz sorsú, bántalmazott kamaszkort éltek meg, hogy a családi hátterük, illetve nemi erőszak sodorta őket a társadalom peremére. A kialakult sztereotípiákkal nem is foglalkoznak, egyszerűen csak arra akarják felhívni a figyelmet, hogy mindenkinek szüksége van arra, hogy emberként bánjanak vele.