Igen, igen, már megint a brit tudósok... na de ezúttal olyan felfedezéssel jöttek elő, ami nők sokaságának okoz instant örömet.

A University of Oxford tudományos munkatársai fáradságot nem kímélve 16000 női hátsót vizsgáltak meg, és a néhány éve zajló kutatás eredménye az, hogy az aránytalanul nagy fenékkel rendelkező nők egy csomó egészségügyi problémával szemben ellenállóbbak, mint a többiek. Például sokkal kevésbé fenyegetik őket krónikus betegségek, tudósít a The Sun.

Arról, hogy mi az arányos, meg aránytalan, felesleges vitatkozni, de a trükk valahol a csípőméret és az ehhez tartozó zsírtartalom együttesében van, legalábbis erről beszélt a kutatás vezetője, Konstantinos Manolopoulos.

„Azt hogy a testzsír eloszlása fontos az egészség szempontjából, már egy ideje tudtuk. Ám az csak most derült ki, hogy a combon található zsír és a csípőméret is jótékony hatású." 

A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a nagyobb fenékkel rendelkező nők szervezetében sokkal alacsonyabb a vércukor és koleszterinszint, viszont sokkal több, jótékony hatású Omega 3 zsírsavat tudnak raktározni. Emellett a nagy fenék több éhség-szabályozó hormon jelenlétével is együtt jár, tehát az ilyen nőkre sokkal ritkábban törnek rá falási rohamok.