Bármennyire is mindenhonnan a szexualitás ömlik az emberekre a tévéből, reklámokból, internetről, még mindig rengeteg a kérdés, szorongás a témában: sokan hazudnak a tényekről, még a barátoknak, orvosoknak, szeretőknek és önmaguknak is. Hogy a valóságban milyen a tömeg viszonya a szexhez, a Google keresések elég hűen mutatják, egy biztos, a farok mérete körül forog a világ. 

A New York Times tette közzé a hírt, mennyire reálisan mutatja meg az internet a valóságot: a Google keresésekből sokmindenre fény derül a szexuális életünkről. Az, hogy a férfiak szoronganak a méretük miatt, nem volt titok, azonban meglepő, hogy mennyire teszik. A top 10 kérdések a pénisz kifejezésre keresve a következő témákban jelennek meg: hogyan legyen nagyobb péniszem, hogyan lehet hosszabb péniszem, mekkora a péniszem, miért kicsi a péniszem, hogyan tehetném nagyobbá a péniszem, hogyan nagyobbítható a pénisz. A kérdésekből egyértelműen látható, hogy a farokméret az, ami a leginkább foglalkoztatja a világ hímjeit, ha a pénisz szót ütik a Google keresőbe. 

A cikk írója annak is utánajárt, mennyiben hazudunk az óvszerhasználat kérdésében. Kiderült, hogy eléggé, ugyanis a felmérések szerint kicsit sincs összhangban az, amit a férfiak és nők állítanak a kotonhasználat mennyiségéről, mint amennyi kotont eladnak a világon. Számszerűen a 18 év feletti férfiaknak átlagosan 63 aktus jut egy évre, átlagosan számolva körülbelül a 23 % használ kotont a szexhez. Ha nagy átlagot számolunk a Föld populációjával, akkor úgy 1,6 milliárd heteroszexuális, felnőtt férfi használ óvszert. A nők azt állítják, hogy átlagosan 55 aktusban van részük egy évben, a 16 % használ óvszert a szexhez. Eszerint 1,1 milliárd heteroszexuális használ óvszert egy évben. A Nielsen adatai azonban rávilágítanak, hogy a kapott számok mindössze feleannyi óvszereladást takarnának: egy évben átlagosan 600 millió óvszert adnak el világszerte.  Ki hazudik? Teszi fel a kérdést a szerző, és meg is válaszolja, hogy mindenki.

Olyannyira mindenki hazudhat a szexben, hogy a Google keresések szerint a házasságokban komoly probléma a szex hiánya. A statisztikák szerint a 65 év alatti házasok heti egyszer szexelnek átlagosan. A keresések nem ezt mutatják, a Google szerint rengetegen keresnek rá a szexmentes házasságra, a szerelem nélküli házasságra, arra, hogy a partner nem akar szexet, mi legyen. A szex elutasításának szövegéről is van keresés bőven, ebből kiderül, hogy a nemek közt nincs különbség: a férfiak is előveszik a fejfájós kártyát. Sőt, a keresésekből ítélve több a panasz a férfiakra, a 'boyfriend won't have sex' kifejezésre többen keresnek rá, mint a lányokra.

A Nytimes cikke arra mutat rá elég világosan, hogy az embereknek szükségük van válaszokra azokban a kérdésekben, amiket senkinek nem mernek feltenni. Az interneten arctalanul, névtelenül kutakodhatnak, anélkül, hogy bárki előtt szégyenkezni kellene – a gond csak az, hogy a neten talált válaszok közül nehéz kiszűrni a hiteles információt.