A mutatóujj, a gyűrűsujj és a középső ujj hosszából következtetett téziseknek se szeri se száma, rengetegen vizsgálták már, hogy valóban van-e összefüggés a végtagok és a szexuális teljesítőképesség közt. 

Igaz, hogy a farokméret akkora, mint a mutatóujj és a hüvelykujj L alakban nézve? Igaz, hogy az ujjaink felfedhetnek olyan titkokat, amiket talán még magunk se tudunk? A farokmérettől kezdve a szexuális irányultságon át a romantikára való hajlamig mindenfélét? Az ázsiai Journal of Andrology-ban, azaz andrológiai szakfolyóiratban megjelent egy kutatás a farokméret és az ujjhosszak aránya témában 2011-ben, a témában erre hivatkozik a legtöbb szexológus és cikk is.

A kíváncsi koreaiak altatásban lévő férfiakat vizsgáltak meg (144 főt, 20 év felettieket), megmérték az ujjhosszukat és a farokméretüket, csakhogy megmondják a tutit. A biztonság kedvéért szerencsétlen alvó páciensek farkát petyhüdt és kifeszített állapotban is megmérték, hogy pontos képet kapjanak.

Az eredmények szerint a felmérésben résztvevő férfiak közül a rövidebb ujjú férfiak arányosan nézve hosszabb méretet tudhat magukénak a lábuk közt. Ez azt jelenti, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek rövidebb a mutatóujjuk a gyűrűsujjuknál, nagy valószínűséggel nagyobb a farkuk, erektált állapotban nézve. Ugyanezt az arányt nézve az ujjaknál petyhüdt állapotban már nem mutattak összefüggést, a testmagasság azonban igen. A magasabb férfiaknak a kutatás szerint hosszabb méretű petyhüdt állapotban a farkuk. A testmagasság a merev farok méretére már nem mutatott összefüggést, így az biztosan nem igaz, hogy a magasabb férfiaknak nagyobb a farkuk mereven. Különbenis, nem véletlen a mondás, hogy kis ember nagy bottal jár. 

A kutatásból messzemenő következtetést nem szabad levonni, a méricskélések alapja az a tény, hogy a prenatális időszakban az anyaméhben termelődő tesztoszteronszint hatással lehet az ujjak hosszúságára. Elképzelhető, hogy azok, akik a magzati korban magasabb tesztoszteronszintet kaptak valamiért, az ujjaik hosszával együtt a farok méretét és az arányokat is készen kapta. A szexuális irányultsággal és az ujjakkal kapcsolatos kutatások is alátámasztják az ázsiai felmérés eredményeit.

A korábbi felmérések szerint a meleg férfiaknak a heteroszexuális férfiakhoz képest nagyobb a farkuk, és a két ujj (mutató és gyűrűs) közötti különbség valamivel kevesebb, esetleg a mutatóujj és a gyűrűsujj közel akkora hosszú. A nagyobb farokméretet nem sok centiben kell érteni, hanem körülbelül két centiben, merev állapotban.

Mindebből természetesen nem az következik, hogy mindenki a másik ujjait böngészve kezdjen el ismerkedni, mert az egyéni tényezők biztosan befolyásolják a méreteket. És azt se felejtsük el, hogy ázsiai férfiakat mértek meg, hazai felmérés a témában (még) nem készült.