„Nézni akarom, ahogy a feleségem mással fekszik le, ez normális doktor úr?" – tette fel a kérdést valaki Dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológusnak. A szakember azzal válaszolt az első mondatában, hogy többen is vannak, akik ezzel a fantáziával élnek együtt. 

A fantázia, hogy a házastársat szex közben mással nézze a férj, a top 10 legnépszerűbb fantáziák közt szerepel. A fantázia tehát sokak fejében él, a szakember szerint különböző okai lehetnek annak, ha valaki erre vágyik. A leggyakoribb, hogy a pszichológusok a biszexuális vagy homoszexuális vágyakkal azonosítják, de ez csak azokra lehet igaz, akik nemcsak néznék az aktust, hanem csatlakoznának is aktívan. 

Azok a férfiak, akik csak néznék a feleségüket mással szexelni, kukkolási vágyukat akarják megélni. Azt élik meg örömként, ha láthatnak másokat szex közben. A kukkolás élménye a pornográfiának köszönhetően sokakban élhet, bár személyesen részesévé válni egészen más, mint a monitoron keresztül bámulni.

Sokkal valószínűbb, hogy ennek a vágynak evolúciós okai lehetnek. A férfiakban ugyanis biológiailag létezik az úgynevezett spermaverseny, ami egy létező mechanizmus a szakértők szerint. Ahogy egy férfi vetélytársat kap, a spermája minősége megváltozik, és jobban ösztönzi az agya a szexre, mint vetélytárs nélkül. Kísértelek sora mutatja, hogy ha a férfi azt érzi, az imádott nőnél felmerül a hűtlenség gyanúja, a férfi minden erejét bevetve nyomulni kezd a nőre. Az ejakulátumban az aktív spermiumok száma ebben a  fura versenyhelyzetben jóval több, mint konkurencia nélkül. 

A fantázia tehát, aminek a szakirodalom a cuckold nevet adta, teljesen érthető, ha pedig a házas felek úgy csinálják, hogy minden résztvevő beleegyezik, senki nem gyakorol nyomást senkire, akkor mindenki élvezheti a szituációt. A fontos, hogy a szexuális elégedettséget az összes résztvevő fél érezze magában.