Mint a legtöbb levélírótok, én se írtam eddig, de most olvastam Szilárda történetét és erre szeretnék reagálni (Szilárda viszont Ödön levelére írt...)” − egy olyan témáról lesz most szó, hála Dávid álnevű olvasónknak, ami itt a Randiblogban még sosem került elő, sőt, az egész Velveten is csak egyszer, pont azután, hogy Dávid levelét megkaptuk. Ha nem rémlene: Szilárda és Ödön azzal kapcsolatban írt, hogy mi van, ha egy kapcsolatból kikopik a szex.

Dávidnak erre a helyzetre van egy ötlete, hogy mivel lehet felpezsdíteni az unalmassá vált hétköznapokat. Olvassa végig, hogy pontosan miről van szó, aztán ha van kedve, írjon nekünk! Kipróbálná, amit Dávid javasol? Vagy elítéli, aki bevállalja? Véleményét, saját történetét várjuk a Randiblog email-címén.

Úgy gondolom, hogy (elvileg, talán) van megoldás, mégpedig (ha bejön, akkor) tartós és jól működő, Szilárda szituációjára. Nem univerzális, de természetes jelenség, ha a nő sokkal kevésbé vágyik a szexre partnerével több éves együttlét után, mint ahogy az is, ha más férfiakra vágyik. Ez se nem bűn, se nem betegség. Egy szerető, megértő partner ezt el tudja fogadni. Hangsúlyozom, nem téríteni akarok senkit, a vérmérséklet és szexualitás széles skálán szóródik, és nem mindig van meg a kompatibilitás a pár tagjai közt (ahogyan az se biztos, hogy pl. Szilárda esetén ez működni fog), de nagyon fontos, hogy ezt a lehetőséget is megfontolják, esetleg egy terápiás szakember vezetésével kipróbálják.

Nem láttam még erről írást az oldalatokon és lehet, hogy már lerágott csont, csak elkerülte a figyelmemet (nem vagyok rendszeres olvasó itt), akkor elnézést. Nekem új volt, mikor ebbe a párom (akkor még menyasszonyom, mostmár feleségem) rendkívül fokozatosan, pici lépésekkel, belevezetett (ő egyébként pár- és szexuális terápiával foglalkozó pszichológus). Ez angolul cuckoldry”, aminek az a lényege, hogy a pár női tagja szabadon és szabadosan élhet szexuálisan - mint egy ribanc (ha muszáj minősíteni). A férfi partner pedig csak beetetést kap (tease), de nem szexet (denial), sőt a farkát erre készült speciális kalitkába lakatolja a partnere és magánál tartja a kulcsot.

Ez így biztos meredeken hangzik annak, aki sose hallott róla, illetve biztosan nem működhet akkor, ha csak úgy hirtelen egyszerre akarja valaki bevezetni. Ahogy azt mondtam, vannak olyanok is, akiknél ez sose fog működni, az alaptermészetüktől függően. De rengeteg olyan történet is létezik, amikor pont a hasonló helyzetekben, mint amilyet Szilárda leírt itt, ez egy tökéletes és hosszú távú megoldásnak bizonyult. A megfelelő beállítottságon kívül nagyon fontos ehhez az is, hogy a pár tagjai őszintén és mélyen szeressék egymást. Bizalom is kell - ez persze itt úgy tűnik, Szilárda partnere esetén hiányzik, de lehetséges, hogy csakis szexuális téren van bizalmatlanság. Erre viszont pont megoldás lehet a cuckoldry, ugyanis nem lesz titok, hanem a fétis központi eleme, hogy Szilárda igenis flörtöl és élvezi a random férfiak társaságát, míg a párjának ez lesz egyfajta fájón édes, de intenzív stimulus, ami aztán erősen Szilárdához rendeli.

Sokszor ezzel a szerepek felcserélése is jár a pár tagjai közt. Ez már egy kicsit más területre, kissé más (de kapcsolódó) fétishez vezet, a fem-dom izgalmas világába. Én a saját magam példájából tudom, hogy ezek kiválóan működhetnek. Bár soha sem voltam féltékeny típus, húszas éveimben (most 42 vagyok) elég potens voltam, nagy méretekkel, jó felépítéssel. Népszerű voltam a nők közt, mind a külsőm, mind a teljesítményem alapján. Az évek során értelemszerűen már nem vagyok olyan jó felépítésű, a potenciám is kissé hanyatlott, feleségem viszont, aki 10 évvel fiatalabb nálam, bombanő és rendkívüli libidóval rendelkezik. Az ő ötlete volt a cuckoldry és szépen lassan bevezetett. Erről persze sokat tudnék mesélni, talán egy másik írásban majd egyszer meg is teszem, de most itt nem az volt a cél. A cél az volt, hogy ezt elolvasva talán azok, akik egyébként igen intelligensek és egymást szeretik, de ahol feszültséget kelt a nő szexuális vágyainak a partner iránt való lecsökkenése (miközben esetleg próbálja elfojtani más férfiak iránti vágyait), utánanéznek ennek. Ha magyarul túl sok irodalma ennek talán nincs is, angolul rengeteg - számos blog és egyéb fórum - van, ahol tanácsok és más információk vannak, különösen személyes történetek.

Semmiképpen sem szabad azt hinni, hogy a cuckoldry könnyen megvalósítható - nagyon sokféleképpen mehetnek félre a dolgok (nemi betegség, érzelmi kitörés/cuckold angst, teherbeesés kérdése, stb). De ha ezeket a buktatókat szépen kikerüli a pár, ha a bevezetés sok szeretettel, megértéssel, finoman és apránként történik, ez egy fantasztikusan élvezhető és fenntartható megoldás lehet, ami még közelebb hozza a párt, a kis közös perverz titkuk, fétisük révén. Szilárdáék kapcsolata krízis felé tart, tehát sok vesztenivaló sajnos amúgy sincs.

Érdekes, láttam ezt a cikket is a Díványon, és mondjuk a nyitott házasság nem egészen cuckoldry és fordítva, de mi több blogon olvastunk olyan történeteket, ahol nyitott házasságnak indult és cuckoldry lett belőle. Ha ez valóban egymást szerető, tisztelő, és egymás iránt maximális bizalommal lévő partnerek alakítják ki maguknak (ugyanis nincs mindenkire egyformán működő formula), akkor fantasztikusan jól működhet. A feleségem mondjuk a hátam mögött is szeret félrelépni, de persze az én (utólagos és általános értelemben vett) tudtommal és beleegyezésemmel - izgatja a tiltottság . A szexuális életünk szerintünk fenomenális. Egyébként is maximálisan kompatibilisek vagyunk és nagyon boldogok. Azt gondoljuk, hogy a társadalmi szokások, a megbélyegzés, a reflexszerű megítélés elsősorban vallásos kultúrtörténeti félreértésből adódnak. Azaz a szexuális vágyak elnyomása, az élettanilag természetellenes monogámia erőltetése sok párnál fölösleges súrlódást okoz. A moralitás és szexuális hűség egymástól független. A párom az egyik legetikusabb ember, akit valaha ismertem, és ezt a legkisebb mértékig sem befolyásolja az, hogy idegen férfiakkal élvezi leginkább a szexet. Ennek jelenségnek a leírása több könyvben megtalálható, de az egyik kedvencünk ez.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.