Szexszel mindenki álmodik, és a szexuális álmok általában jól is esnek. A jó hír az, hogy segíthetünk azon, hogy minél többször álmodjunk erotikusat a horror helyett: az alvó póz is befolyásolja a szexuális álmokat. 

Bár Freud szerint ezek az álmok nem a libidóról szólnak, hanem valami más van mögöttük, a legtöbbször a szexuális álmok megmozgatják a szexuális vágyat. A különböző álomfejtők szerint annak, ha ismeretlenekkel szexelünk álmunkban, más jelentése van, mintha ismerősökkel álmodnánk ugyanazt. 

A Psychology Today szerint a férfiak állítólag hajlamosabbak idegenekkel szexelni az álmukban. Az exekkel való szex is mást jelent, ez a veszteségről és a bánatról szól inkább, mintsem a vágyról. Akár idegenekkel, akár ismerősökkel álmodunk erotikusat, segíthet a továbblépésben is és a libidó fenntartásában is, ha elősegítjük a szexuális álmokat. Mégpedig azzal az egyszerű módszerrel, hogy

hason alszunk.

A Dreaming nevű lapban megjelent 2012-es kutatás szerint a szexuális álmok könnyebben jönnek hason fekve – hívta fel erre a figyelmet Dr. Justin Lehmiller szexuálpszichológus. A Hong Kong-i felmérésben 670 fő (34% férfi 66 % nő) vett részt, arra kérték őket, hogy jegyezzék fel a szexuális töltetű álmaik gyakoriságát - a kutatók vizsgálták az álmok intenzitását és az alvópózt is. 

A kutatásban résztvevők legtöbbje oldalt fekve alszik, a 23 % a hátán, és mindössze 5 % alszik hason fekve. A résztvevők 71 %-a számolt be arról, hogy van olyan alvó póz, ami dominánsnak nevezhető. Az erotikus álmok függetlenek voltak a háton és az oldal fekvő póztól, a kutatók ezekkel nem találtak összefüggést. A hason fekvők azonban sokkal többet álmodtak meztelenségről, erotikáról és konkrét szexről. Bár hason arccal lefelé alszunk, a testrészek, főleg a nemi szervek erőteljes nyomást kapnak: a nőké és a férfiaké egyaránt. 

A téma talán több kutatást is megérne, atekintetben biztosan komolyan lehet venni, hogyha éber állapotban megpróbálunk háton és hason fekve is fantáziálni a szexről, érezhető lesz a különbség. Pontosan amiatt, hogy a nemi szervek nyomás alatt vannak hason fekve, így a szexuális vágy is másmilyen intenzitású hason fekve mint háton. Azoknak, akiknek kicsit alacsonyabb a libidójuk, különösen ajánljuk kipróbálni.