A 14 éves Annalise Spence minden éjjel csak gépekkel aludhat. Spence Glasgow-ban él és veleszületett hypoventillációs szindrómában (CCHS) szenved, minden éjszaka komoly veszélyt jelent számára, ilyenkor nehezen veszi a levegőt. A lány viszont teljes életet próbál élni, táncos szeretne lenni. A szülei igyekeznek mindent megtenni, hogy Annalise Spence-nek ne a betegsége körül forogjanak a mindennapjai. Spence csak 3 hetes volt, mikor kiderült, hogy CCHS-sel született.

A veleszületett hypoventillációs szindróma egy olyan központi idegrendszeri megbetegedés, amikor alvás alatt rövidebb-hosszabb légvételi szünetek lépnek fel, ilyenkor a beteg akár meg is halhat.

Az alvás egyes fázisaiban az apnoe (légzési nehézség) során a testben megnövekszik a széndioxid-nyomás, amíg az oxigén csökken. A szülők azonnal tudták, hogy valami nincs rendben.

Azt mondták, légmellel született, eleinte az orvosok ennek tudták be, hogy nehezen veszi a levegőt. 

– mondta Annamarie Spence, a kislány anyukája. Később azonban rájöttek, hogy komoly a baj. Ahhoz, hogy túlélje az éjszakát, életmentő gépekre kötve alszik. A súlyos rendellenesség viszont nem befolyásolja, hogy teljes életet éljen. Spence mindene a tánc, a legnagyobb álma, hogy Las Vegasban lépjen fel. 

(Forrás: Eveningtimes)