Elhunyt Amber Rayne, a 31 éves pornószínésznőt Los Angeles-i otthonában érte a halál. Rayne egyike azoknak a pornószínésznőknek, akik erőszakkal és bántalmazással vádolják James Deent. Halálának pontos oka egyelőre ismeretlen, a Guardian szerint álmában érte a halál, az orvosszakértő szerint baleset vagy túladagolás okozhatta a halálát. A 31 éves pornószínésznő méhrákban és Non-Hodgkin limfómában (nyirokcsomó daganat) szenvedett.

Amber Rayne 1984-ben született Detroitban, a Kalifornia Állami Egyetemre járt, színművészetet és művészettörténetet tanult. 2005-ben kezdett el pornózni, extrém pornófilmeket forgatott, a Wikipédia szerint a BDSM nemcsak a filmjeiben volt jelen, hanem a magánéletében is. Rayne egészen tíz éven keresztül dolgozott a felnőttiparban, majd 2015-ben visszavonult. A tíz év alatt rengeteg tapasztalatra tett szert, jóra és rosszra egyaránt. 

Hogy mi történt pontosan közte és James Deen közt, csak a történtek után évekkel később mondta el. A pornószínésznő fájdalmas emlékeket őrzött a találkozásukról, ami egy brutális forgatás volt. „Seggbe dugott, és valami olyasmit mondtam neki, hogy igen, ez az, dugj, te szarházi! (son of a bitch - a szerk.). Az arcát elfordította, és kétszer is az arcomra ütött.

Verte az arcomat, és közben még mindig a seggemben volt, majd teljesen megőrült – extrémen és brutálisan baszni kezdett. Ahogy lökni kezdett, lényegében felszakadtam, és vérezni kezdtem. Annyi vér volt mindenütt, hogy nem tudtuk befejezni a jelenetet" – mondta Amber Rayne a Daily Beastnek.

A forgatás tovább zajlott, Rayne-t a rendező asszisztense a fürdőszobába vitte, ahol összevarrták, majd ismét nekiállt forgatni  a jelenetet. Végül arcraélvezéssel zárult a forgatás, Deen kivételével a többi férfi pornószínész közreműködésével. A pornószínésznő ügynöke a forgatás végére megérkezett, és ahogy meglátta, mi történt, azonnak kórházba vitte Amber Rayne-t. Évekkel később ismét együtt kellett dolgoznia Deennel – akkor már felügyelettel tette–, és a fájó emlék után meglepődve tapasztalta, hogy mennyit változott Deen.

Véleménye szerint jót tett neki, hogy felnőtt, és az egykori véres jelenetet annak tudja be, hogy még újonc volt a szakmában, és a pornóipar hibája, hogy a férfi színészek bekattannak a forgatáson. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a véres forgatás Chico Wang rendezése alatt történt, aki mondhatni a pornószakma Terry Richardsonja. Nem volt túl szerencsés választás egyiküknek sem.

Amber Rayne egyike volt annak az öt pornósnak decemberben, akik ugyanazt állították James Deenről – bár egyikük sem fordult a bírósághoz, nem indult eljárás a nemi erőszak ügyben. James Deen tagadta az őt ért vádakat. 

Amber Rayne halálának híre sokkolta a rajongóit, a Twitteren a kollégái is– köztük Stoya is, aki szintén erőszakkal vádolta Deent – sorra megemlékeznek róla.