Ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, nem elégedett a testével, és szeretné egy-egy testrészét elrejteni a másik elől, az megpecsételheti a szexuális életet. Több jele is van annak a hálószobában, ha valaki rosszul érzi magát a testében – írja a Popsugar. Van, hogy nem is tudatos, miért akar valaki mindenáron csak lekapcsolt lámpa mellett szeretkezni. 

Le kell kapcsolni a lámpát

Azok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a lekapcsolt lámpa vagy egy laza trikó feltétele legyen a szexnek, vélhetően helytelenül gondolkodnak a testükről. A partner szemében nincs olyan, hogy rossz testrész vagy jó testrész, és a partner számára az, ha a másik megtagadja tőle a látványt, rossz érzés.

Oda ne nyúlj!

„Kövérnek érzem magam. Itt túl hájas vagyok, innen kellene fogynom" – az ilyen megjegyzések összeadódnak, és ezek is elvezetnek odáig, hogy szex közben kicsúszik a mondat: oda ne nyúlj. Az önbecsülést tönkre vágják ezek a mondatok, és az, ha valakinek kicsi az önbecsülése, szépen lassan kinyírhatja a nemi életet. 

Egyre kevésbé és kevésbé vágyik a szexre

Minél kevésbé szereti valaki  önmagát, annál kevésbé vágyik a szexre, és annál kevésbé vágyik arra, hogy intimitást éljen meg a partnerével. Az anorexiával, bulímiával együtt élők már megtapasztalhatták ezt – nem csak a súlyfelesleg zavarhatja meg az örömteli szexuális életet. 

Egyre kevesebbet kísérletezik az ágyban

Ha valaki úgy gondolja, hogy be kell húznia a hasát szex közben, vagy hogy takargatnia kell a combját a takaróval, egész biztos, hogy nem akarja végigpróbálgatni a Káma szútra összes szexpózát. A rossz testkép nemcsak azoknak bántó, akik a testben élnek, hanem a partnernek is, aki részt szeretné úgy élvezni a szexet, ahogyan jólesik.

Az önmagával elégedetlen fél saját magán kívül azt is bántja, aki őt akarná szeretné, bárhogyan. Az elégedettség ott kezdődik, hogy szembenézünk azzal, amin változtatni szeretnénk, és tudunk is változtatni. Amin pedig nem lehet változtatni, megtanuljunk azzal együtt élni.