A drogok hatása a szexuális életre az a téma, amire nagyjából mindenki kíváncsi: tényleg felpörgeti a szexuális vágyakat, vagy teljesen eltünteti azokat, és csak a nihil marad? A kérdésre a választ elég sokan keresik, köztük a tudósok is természetesen. A Skyn nevű luxus óvszermárka 500 000 fővel készített felmérést a témában, ami alapot ad arra, hogy ténynek vegyék a válaszokat – a kutatásról a TheDebrief írt. 

A felmérésben a 18 és 34 éves korosztály vett részt, a résztvevők fokozott érzékelésről számoltak be, nemcsak azok, akik rendszeresen füveznek, hanem azok is, akik csak néha-néha tekernek egy cigit. A kannabisz használók 59%-ának folyamatosan rendkívül jó a szexuális élete, a szívósok 37 %-a 15 főnél több emberrel feküdt le, míg a nem szívósok 14 %-a dicsekedhet 15 főnél több partnerrel. Sőt, a füvezők korábban veszítették el a szüzességüket, mint azok, akik nem szívnak. A szmókerek 80 %-a többet egyéjszakázik, mint a nem füvezők. Az aktívabb szexuális életnek valószínűleg tényleg köze van a THC-nak, ami az érzékelésre hat. 

A fokozott érzékelés hiperérzékennyé teszi a testet, és a kielégülésben ez segít: minden intenzívebb. 

A felmérésben résztvevők válaszai közt az is szerepelt például, hogy a füves szexnek köszönhetően akár élete legjobb orgazmusát is megélheti valaki. A szex gyakoriságára is hat az állandó szmókolás, az eredmények közt az is szerepel legalábbis, hogy 14 %-kuk többször is szexel egy nap. 

A rendszeresen szívók szerint a spanglizás kihozza az állatias ösztönöket, de annyira, hogy a prioritási listán első helyen szerepel a szex. A nem-füvezők közt akad olyan, aki szerint a füves szex valamiféle újdonság a szexuális életében, mintha például vibrátort vagy dildókat vinne valaki az ágyba. Az érzékszervek felerősödése a spontaneitást is megadhatja a szexhez. A füvezés hátránya, hogy az összpontosítás nem mindig megy, van, aki egy ponton vagy pizzát rendel, vagy elalszik, és egyáltalán nem érdekli a szex. 

A spangli egyik mellékhatása a szájszárazság, ami némileg megnehezíti például a csókolózást, és egyes kutatások szerint a merevedés biokémiai folyamatába is beavatkozik. A sperma minőségére is rossz hatással van, elváltozásokat okozhat a spermiumok formájában és mozgásának gyorsaságában. Bár azt, hogy a füvezés hogyan hat az emberekre, nem lehet általánosságban kijelenteni: egyeseknél biztosan feldobja a szexet, és egyeseknél biztosan bepunnyadást idéz elő.