A férfiak a behatolás után átlagosan öt percet töltenek szexszel, a nők igénye ennél több, a Playboyban megjelent cikk szerint legalább tizennégy percet szeretnének szeretkezéssel tölteni.

Journal of Sex Research szakfolyóiratban 2004-ben publikált amerikai kutatás szerint a nők ideális esetben 14 percet szeretnének a szexre szánni. A kutatásban 152 heteroszexuális pár vett részt, a felmérést készítők megvizsgálták, hogy a párok hány percet töltenek átlagosan a szexszel, és azt is megkérdezték a nőktől, ideális esetben hány percet szeretnének a szexre fordítani. A résztvevők 20 és 70 év közötti párok voltak, jól képzett, házas, gyerekes párok.

Az eredmények szerint a nők kétszer annyi ideig tartó szexre vágynak. A felmérés szerint átlagosan hét percig tart a szex a nőknél. 

A kutatásban a párok stoppert kaptak a kezükbe, amit a behatolás előtt és a szex végén kellett megnyomniuk. A kérdésekben külön kitértek az előjáték időtartamára is, a vágyott időtartam erre a tizenkilenc perc a nők szerint. A kutatásban résztvevő férfiak a szex és az előjáték időtartamát is növelnék.

Az ideálisnak tartott és a valóságos időtartam közti meglehetősen nagy különbségre feltehetően az lehet a magyarázat, hogy a pornó és a média tehet erről: a pornóban túl rövidek a jelenetek, sokkal rövidebbek, mint a valós szex, ezért kommunikálják azt sokan a médiában, hogy több időt kell szánni a szexre. Az egyéni preferenciákat, igényeket és vágyakat fontos figyelembe venni, nem biztos, hogy sok nő vagy férfi szeretné ténylegesen, hogy a szex órákig tartson. 

A felmérés arra is rámutatott, hogy az tévhit, hogy az előjáték időtartama összefügg a női orgazmussal. Az orgazmus inkább a szexhez, a behatoláshoz kapcsolódik, a konkrét aktusban eltöltött idő az, ami meghatározza a csúcsra jutást.