A legújabb konspirációs teória a Secureteam nevű YouTube csatorna tulajdonosától származik, aki a Google Earth műholdképein bukkant rá néhány magas képződményre egy holdkráter peremén, és határozottan állítja, hogy azok bizony földönkívüli eredetű oszlopok. Feltevését csak tovább erősíti, hogy meglátása szerint a NASA megpróbálta eltüntetni a rejtélyes objektumokat a korábbi felvételekről – számolt be a Daily Mail.

A videón látható, hogy az ufóvadász először három masszív oszlopot mutat meg a kráter peremén. Úgy gondolja, hogy nagyjából 60 méter magasak lehetnek, és biztosan igaziak, hiszen látható az árnyékuk. A narrátor szerint ilyen oszlopszerű izék több helyen is vannak a közelben, de azokat nem lehet annyira jól kivenni, egy másik kráternél pedig egy szivar vagy henger alakú képződményt is talált.

A feltöltő emlékeztetett, hogy a Holdon lévő hatalmas mesterséges struktúrákról már régebben is készültek fotók, például egy orosz űrprogram és egy 1967-es NASA-misszió keretében. Mint mondta, az űrhivatal megpróbálta elhomályosítani a hengeres objektumokat a képeken, de nem eléggé. Így aztán most jól leleplezte őket.

Mivel a Holdon és a Marson szinte minden nap találnak valami furcsa képződményt, amiket az élénk fantáziájú ufóvadászok különféle dolgokkal, például piramissal vagy szarkofággal azonosítanak, az internetezők erős kétségekkel fogadták az új felfedezést.

"Minden elmosódott Google Maps kép bizonyíték az idegenek létezésére?"

– firtatta egyikük.

Egy másik kommentelő meg egy büntető jellegű szóviccel próbálta kifejezni fenntartásait:

"Frissen megerősítve: új étterem nyílt a Holdon. A kaja állítólag jó, de úgy hallottam, nincs semmi atmoszférája".