A Daily Mail szerint a drón az idahói Hawkings víztározó szomszédságában örökített meg egy magas és szőrös, felegyenesedve közlekedő alakot, amivel kapcsolatban a jetiség gyanúja merült fel. Bármi is volt az, úgy tűnt, hogy eléggé szégyenlős, mert amikor a videós megpróbálta megközelíteni, sebességbe kapcsolt, majd eltűnt a fák között.

A felvétel készítője az Idaho State Journal kérdésére számolt be az állítólagos jeti-észlelés részleteiről. Elmondása szerint a lényt látva először azt hitte, hogy egy kutya, vagy valamilyen más állat lehet, de aztán észrevette, hogy felegyenesedve jár, ami sokkolóan hatott rá.

"Mondtam is magamnak, várjunk csak egy pillanatra, ez nem lehet igaz"

– idézte fel az illető, aki attól tartott, hogy felfedezése miatt közröhej tárgyává válhat, ezért neve elhallgatását kérte. Sajnos a fent már ismertetett okokból a teremtményhez nem tudott közelebb jutni, így a felvételen csak annyi vehető ki, hogy az egy szőrös, világosbarna humanoid volt.

Bár kétségtelenül izgalmas a gondolat, hogy a Nagylábú Idahóban kolbászolt, a témában szakértőnek számító Dr. Jeff Meldrum azt mondta, a jetiknek nem szokásuk, hogy fényes nappal mutatkozzanak, ráadásul magát a felvételt is furcsának találta. Szerinte ugyanis a drónokhoz tartozó kijelzők roppant kicsik, így nem értette, a videós miként szúrhatta ki rajta a teremtményt.

Hogyan vette fel azt az apró porszemet? És aztán hogy repült felé, és közelített rá arra pontra, ahol eltűnt az erdőben?

– firtatta az Idaho Egyetem professzora.

Voltak, akiket annyira megihletett a videó, hogy elkészítették saját verziójukat. A poént nem akarjuk lelőni, nézze csak meg, nem olyan hosszú.

Ha már a témánál vagyunk, szeretnénk a figyelmébe ajánlani korábbi posztunkat is, amelyben egy bhutáni jetivonulásnak jártunk utána.