Egy egész kisvárost tartanak rettegésben rejtélyes bohócok Dél-Karolinában. Greenville lakosai állítják: egy csoportnyi bohóc tűnt fel nemrég az erdőben, a hatóságok azonban tehetetlenek, mert semmire és senkire nincs terhelő bizonyíték. 

Egy bejelentéssel kezdődött az egész, augusztus 20-án. A név nélküli betelefonáló egy gyanús alakot látott, cirkuszibohóc-ruhában, fehérre festett arccal, aki az erdőbe próbálta csalogatni a gyerekeket.  Egy másik névtelen telefonáló rá egy nappal egy lakóparkhoz közel látott fehér arcúra maszkírozott bohócot,

aki lövéseket adott le,

azonban a rendőrök sem puskaport, sem töltényhüvelyt nem találtak a helyszínen. Az esetek után megszaporodtak a bejelentések a rejtélyes bohócokról, azonban a rendőrök hiába szálltak ki a helyszínre, 

soha, semmit nem találtak.

Egy nő például azt mondta, hogy miután a gyereke mesélt a bohócról, ő is kiment az erdőbe, hallotta a suttogásukat, és zöld lézerfényeket is látott. Másik szemtanú: fiatal lány, aki otthonról telefonált be a rendőrségre. Az ablakából látta, hogy egy bohóc áll a villanyoszlop alatt, és integet neki. Ő visszaintegetett, de nem történt semmi, mire a rendőrök kiértek, a bohóc lelécelt. 

Ön tart a bohócoktól?

Az amerikai állam törvényei és rendeletei szerint a 16 évnél idősebbeknek tilos bármiféle maszkot húzni, hogy azzal leplezzék személyazonosságukat – kivéve, ha művészi előadásokon szerepelnek. A seriff közleménye szerint akit ezek után bohócjelmezben találnak, kivétel nélkül letartóztatják és, hogy kiderítsék, mi történt, és eloszlassák az állampolgárok félelmét.

Bohócmaszkot húzni törvénytelen és veszélyes, pánikhangulatot teremt

- ezt a körzet seriffje mondta. Egyelőre azt tanácsolja, hogy a gyerekeket ne engedjék ki sötétedés után egyedül.

Az utóbbi napokban nem érkezett friss jelentés hozzájuk, de nyitott szemmel járnak, és bíznak benne, hogy minél előbb a végére járnak az ügynek - ha egyáltalán léteznek az említett bohócok az erdőben.