Emlékszik még a titokzatos bohócokra, akik a szemtanúk egybehangzó beszámolói szerint sportot űztek abból, hogy a frászt hozzák a dél-karolinai Greenville lakosaira?

Azt már megírtuk, hogy a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, mert hamis bejelentéseket tett, de most kiderült, hogy a jelenség más államokban is felütötte a fejét, és nem ő volt az egyetlen, aki a fogdában végezte miatta.

Ha a sztori elkerülte volna a figyelmét, tudnia kell, hogy az állítólagos bohócészlelések viszonylag széles spektrumot öleltek fel. Volt, aki szerint a cirkuszi maskarát viselő alakok egy erdőben vertek tanyát, hogy aztán gyerekeket csalogassanak magukhoz, egy nő pedig azt mondta, hogy hallotta a suttogásukat, meg lézerfényeket is látott a közelükben.

Pánikrohamból kopogtató bohóc

Elsőként a 24 éves David Wayne Amstrongról derült ki, hogy nem stimmel a vallomása. A férfi azt állította, hogy egy bohóc kopogtatott az ablakán, ezért a nyomába szegődött és egészen az erdőig követte. A rendőrség végül arra a megállapításra jutott, hogy a férfi hazudott, ezért szeptember 9-én Winston-Salemben őrizetbe vették . A történethez további adalék, hogy Amstrong védekezése szerint a hívás napján egészségügyi problémákkal küzdött és pánikrohama volt.

Ezután a 26 éves Brandon Moody, illetve a 27 éves Rebecca Moody következett, akik Troup megyében tettek megtévesztő bejelentéseket rosszban sántikáló bohócokról. Őket szeptember 14-én csukták le az alaptalan rémhírterjesztés miatt. 

Terrorveszély lett belőle

A harmadik és egyben legsúlyosabb eset LaGrange-ban történt, ahol négy ember ellen adtak ki elfogatóparancsot, mert szeptember 12-én állami iskolákat fenyegettek terrortámadással a Facebookon. A rendőrség szerint határozottan állították, hogy ijesztő bohócnak beöltözve fognak megtámadni három intézményt.

Egy másik hasonló ügyben Alabamában vettek őrizetbe egy nőt, mert egy „Flomo Klown” névre keresztelt profilon keresztül ijesztgetett diákokat, ami oda vezetett, hogy ideiglenesen bezárták az iskolát, ahová jártak. A terrorfenyegetéssel vádolt nőre 200 ezer dolláros, mintegy 55 millió forintos óvadékot szabtak ki, és az esettel összefüggésben három fiatalkorút is meggyanúsítottak. 

Egy árva bohócot sem találtak 

A rendőrség összesítése szerint eddig Észak-Karolinából, Dél-Karolinából, Georgiából, Marylandből és Kentuckyból érkeztek beszámolók gonosz bohócokról, de a fenyegető egyének felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre és egyáltalán nem találtak bűncselekményre utaló jeleket.

Winston-Salemben, ahol állítólag az erdőben gyülekeztek a riadalmat keltő figurák, hiába nézték vissza a térfigyelő kamerák felvételeit, azokon egyetlen bohócot sem láttak. Így aztán valószínűleg arról lehet szó, hogy valaki átverésből, netán poénból kezdte riogatni a lakosságot, mások meg követték a példáját.

Ha ez átverés vagy reklámfogás, egyáltalán nem vicces. Aggasztó a közösség számára és feleslegesen emészti fel a rendőrségi erőforrásokat. Ezen a ponton nem tudjuk megmondani, hogy mi történt, mert egyetlen bohócot sem nyílt esélyünk kihallgatni

– nyilatkozta Susan Danielsen, Greensboro rendőrségének szóvivője.

Via People magazin