Emlékszik 2015 novemberére, amikor a fél világ kikelt magából a Starbucks karácsonyi – illetve hogy vallásilag és minden szempontból is tökéletesen pc legyek –téli  pohara miatt?

Akkor az volt a probléma, hogy a kávézó az ünnepekre egy szimpla piros papírpohárral készült, amin se egy hóember, hópehely, de még egy nyamvadt szánkó se látszódott. Rengetegen kiakadtak emiatt és képesek voltak bojkottálni a kávézóláncot.

Na valami hasonló hiszti kezdődött most is, hisz itt a november – az időszak, amikor a Starbucksban már nem Pumpkin Spice Latte-t kér az ember, hanem valami mézeskalácsos ízűt, és amikor utcára kerülnek a piros papírpoharak.

De akkor mi ez?!

Ez itt a Starbucks új, limitált szériás ZÖLD papírpohara – november 1-je óta, vagyis egy napja lehet ilyenből inni, az emberek pedig máris bepánikoltak, hogy mi ez a zöld, és hol van A PIROS POHÁR?!

Volt akit annyira kikészített az új dizájn, hogy képes volt Twitterén annyit üzenni a Starbucksnak:

Bazdmeg Starbucks!

Sőt, volt aki szerint ez a zöldes grafika egyenesen politikai agymosás:

Illetve liberális szarság:

Most már csak arra vagyok kiváncsi, mi lesz, ha megtudják, hogy

ez bizony nem a karácsonyi pohár, a Starbucks egész egyszerűen csak ezzel a pohárral akarta ünnepelni a közösséget.

A kávézólánc CEO-ja egy közleményben meg is magyarázta, hogy a Starbucks poharán csak szeretett volna megmutatni egy olyan grafikát, ami egyszerre szimbolizálja a közös értékeket, az egységet és azt, hogy az emberek jók egymáshoz. Ezért készült ez a zöld színű pohár, amin azt a rengeteg figurát egyetlen egy vonalból rajzolták meg.

Szóval nem, ez még nem az ünnepi pohár, de ez nem azt jelenti, hogy amiatt majd nem fognak hisztizni. Mert hisztizni mindig lehet valami miatt. Főleg egy papírpohár miatt.

(forrás: BuzzFeed)