A városi legendák igazi felnőttmesék, hiszen az emberek imádják az olyan történeteket, amik annyira ijesztőek, hogy szinte kizárt, hogy a valóságban is megtörténtek volna. Van azonban jó néhány, amikkel igenis ez a helyzet. A cracked.com gyűjteményéből válogattunk. 

A gyilkos, aki hetekig lakott áldozatai házában, mielőtt megölte őket

Hinterkaifeck nevű kis, elszigetelt német farmon történt az eset közel száz évvel ezelőtt. A birtok tulajdonosa, Andreas Gruber 1922 márciusában lett először figyelmes a megmagyarázhatatlan jelekre. Ismeretlen lábnyomok, még ismeretlenebb tárgyak a ház különböző pontjain, padlásról leszűrődő mászkálás hangja, eltűnt kulcsok, és még ki tudja, mi minden. Gruber és a családja nem lehetett túl szívbajos: egyáltalán nem érdekelte őket az egész, és úgy éltek tovább a házban, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Nyugodt magatartásukból következett, hogy március 31-én

az új lakó brutálisan meggyilkolta Andreas Grubert, a feleségét, a lányát és két unokáját a házvezetőnővel együtt.

Azon túl, hogy a látogató kétségkívül őrült volt, az valószínűleg az ő állatszeretetének köszönhető, hogy a farmon élő állatok meglehetősen jól tápláltak voltak még akkor is, amikor a családra napokkal később rátaláltak.  

Halál a disznóólban

Egy oregoni vietnami háborús veterán malacneveléssel kezelte poszttraumatikus stressz szindrómáját, ami jó ideig gyógyítóan is hatott a férfira. Aztán ez eléggé elmúlt.

2012-ben egy napon kiment megetetni a malacokat, és soha többé nem tért vissza a házba. Egy idő után gyanús lett a bentieknek a hosszú távollét, ezért kimentek, és meglátták, hogy

ahogy a disznó ott áll büszkén egy fogsor és néhány szövet húscafat kellős közepén.

Az nem tisztázott, hogy a malac miért találta ínycsiklandozónak a gazdáját, de biztos megvolt rá az oka.

Soha ne hagyd, hogy az őrült exed főzzön neked!

A kaliforniai Ryan Eddy Watenpaugh valószínűleg a világ legszörnyűbb embere, ezért a valóság alapú legendák felsorolásába mindenképp be kellett kerülnie, noha írtunk már róla korábban mi is. 

Miután a barátnőjének elege lett a férfi erőszakos természetéből, szakított vele, amit Watenpaugh nehezen dolgozott fel, így valamivel a szakítás után átment a lányhoz, és megtámadta. A nő végül elmenekült, de mivel a saját lakásában történt az eset, egy idő után kénytelen volt hazamenni. Amikor belépett a lakásba, látta, hogy az exe és a kutyája is eltűnt.

Egy hónappal később kibékültek, a kutya viszont továbbra sem lett meg. Ryan meghívta volt barátnőjét egy általa készített vacsorára, a romantikus randevú után pedig ezt írta neki sms-ben:

Hogy ízlett a kutyád húsa? Ugye, hogy finomabb volt barbecue-val? Ó, a mosoly az arcomon, miközben elképzelem, ahogy ezt olvasod… Megfizethetetlen!

Nem sokkal később a lány egy kis zacskót talált a lábtörlőjén, és amikor belenézett, Bear nevű kiskutyájának levágott mancsait találta benne.

Zaklató az ágy alatt

Szinte klisé az alapszituáció: tinédzser lány, üres lakás, fenyegető telefonhívások, a gyilkos már a lakásban, menekülés, halál. Teljesen sablonos történetvezetés, bár egy 16 éves, Chasterben élő angol lány nem biztos, hogy ugyanígy gondolja.

Ő történetesen hasonló helyzetbe került: egyik este a 18 éves Kyle Ravenscroft sms-ben paráztatta a lányt: azt írta, hogy figyeli őt, később, olyan éjfél körül pedig újabb üzenetet küldött: „A házban vagyok”. Az áldozat ezt csak valamiféle vicces zaklatásnak tudta be, így nem hívta a rendőrséget, de a biztonság kedvéért azért az éjszaka nagy részét az anyja ágyában töltötte. Amikor később visszament a szobájába, látta, hogy az ágya mellett lévő cipősdobozok nem éppen úgy állnak, ahogy hagyta őket.

Ekkor már biztos volt benne, hogy a srác az ágya alatt van, és onnan figyeli őt.

Sikoltozva rohant ki a szobából, de mire visszamerészkedett, a fiú kimászott az ablakon és elment. Alighanem azóta a megfelelő udvarlási módszer után kutat.

A sütőben égett férfi

Ez a sztori kicsit hasonlít azokhoz a történetekhez, amikor emberek megmelegítik a macskájukat a mikróban, mert a használati utasításban nem írták, hogy nem lehet. Azóta persze a gyártók erre is ügyelnek, és jelzik a vevőnek, hogy ez nem annyira egészséges, főleg nem a macskára nézve.

Viszont lehet, hogy egy angol kajakgyártó cég egyik alkalmazottját senki sem értesítette arról, hogy abban az esetben, ha a gyártáshoz használt sütő meghibásodik, jó lenne, ha szólna. Főleg, mielőtt bemászik oda.

Ezt sajnos nem tette meg, aminek elég látványos következményei lettek. Mivel a kollégája nem tudta, hogy a leállított sütőben matat valaki, ezért visszakapcsolta, a bent fekvő férfi pedig hiába kiabált, nem hallotta senki. A sütő pedig egyre csak melegedett, amíg el nem érte a 280 Celsius-fokot. A munkás egyszer csak talált egy feszítővasat a sütőben (teljesen hihetetlen, de mégis), és megpróbált kimenekülni. Hát, valamiért mégsem sikerült.

Arcnélküli Charlie

Pittsburgh legismertebb városi legendája idézi annak a fiúnak a történetét, aki sötét sikátorokban és magányos, vidéki utakon sétál az éjszaka közepén, arctalanul. A legenda szerint Charlie elektromos vezetékek közelében szeretett játszani (hol máshol?), és egyszer nagyon rosszul járt, így egy áramcsapás következtében leégett az egész arca.

A valóság nagyjából annyiban különbözik a legendától, hogy a fiút nem Charlie-nak, hanem Raymond Robinsonnak hívták, de valóban elég groteszk, koponyaszerű arca volt.

De nem maradt úgy, viszont rosszabb lett.

1919-ben járunk. Raymond és barátai úgy gondolják, hogy felettébb vicces lenne, ha egy hídon átmenő villamossínen játszadoznának, ami olyan remekül sikerül, hogy Raymond konkrétan 1200 Volt erősségű áramütést kap, amitől a szemei és az orra teljesen szétégnek, egyik karját pedig könyéktől elveszíti. 

Robinson  valahogy túlélte a balesetet , viszont ettől a naptól kezdve magányosan, gyerekektől távol élte az életét, mert nem akarta, hogy rémálmok nyomasszák őket miatta. Kijelenthetjük, hogy ez csak közepesen jött össze.