Az 52 éves Tray Proctor három gyereket nevelt föl Wakefield-i házában, és jó néhány férfival keveredett már szerelmi-élettársi kapcsolatba ugyanitt. Ők azonban, mindannyian, amint tehették, mérgezett nyúlként menekültek el a házból, maximum egy porfelhő maradt utánuk. Ne csalódjon rögtön Tray Proctor személyében, nem érdemes, ugyanis nem vele van a probléma, hanem a lakótársával, aki az istennek sem akar kiköltözni tőle.

A lakótárs úrról egész részletes személyleírással szolgálhatunk, dacára annak, hogy

valójában csak egy akaratos kísértet, aki alighanem őrülten szerelmes Proctorba.

Túlzásba vitt féltékenységi jeleneteivel minden hímnemű rokont/vendéget/aktuális szeretőt/állatot vegzál és szép lassan az idegeikre húzódik. Célja, hogy mindegyiküket szép akkurátusan, végérvényesen elgyilkolja Proctor mellől, hogy végül csak ketten maradhassanak egymásnak, nyugodt, meghitt intimitásba burkolózva. Személyiség- és külső jegyeit tekintve egy fekete, szerzetesruhába öltözött férfi, aki azon túl, hogy voltaképpen férfigyűlölő, 

gyakorta mozgat kulcsokat, asztalon felejtett szemüvegeket és manapság az e-cigire is rászokott.

Ezek az indokolatlannak tűnő tevékenységek nyilvánvaló tények, nem érdemes kételkedni bennük, Proctor már 14 éve él így, pontosan tudja, miről beszél. 

Mindig is úgy éreztem, hogy védelmez engem, tudom, hogy amikor a közelemben van, nem eshet bántódásom. Az mondjuk kicsit furcsa, amikor az antik babáim bugyiját veszi le rendszeresen, de ez a heppje, mit csináljak. 

Az egyik fia kevéssé volt kiegyensúlyozott az élethelyzettől, amikor hazament az egyetemről, és a hálószobában démoni jelenlétet érzékelt. Azt mondta, volt vele valaki a szobában, aki megállás nélkül a lábát földhöz csapkodva közlekedett határozottan. 

A kilométerhiányos fantom miatt a fiú üvöltve távozott a házból, Proctor pedig újfent egyedül maradt. Nem csoda, mivel a mindenkori partnerei is elhúzták a csíkot, amikor egy fekete alak kezdte el zaklatni őket szándékosan.

Ha a férfiakra és a fiára nem is, a kísértetre legalább számíthat, ezért nem kíván elköltözni a megszállt lakásból. Fontos adalék egyébként, hogy a lidérc útközben egy corgi kutyát is beszerzett Proctor már meglévő, négy ebe mellé, erről pedig fényképes bizonyíték áll rendelkezésre. Ezt persze nem mutatta meg, de azért hajlamosak vagyunk elhinni neki. 

Ha nem lennének kutyáim, nagyon félnék, de így csak annyit érzékelek, hogy semmi rossz nem történik. Kicsit hideg van a nagyszobában, de ennyi. Ráadásul, ha lehangolt vagyok, mindig jobb kedvre derít. 

Feltételezhető, hogy a kísértet ugyanaz, aki a közeli, Pontefract nevű város hírhedt szelleme, a Fekete Szerzetes. Ez a hipotézis mondjuk nem visz minket sokkal közelebb az igazsághoz, de talán megerősödünk a hitünkben, hogy az asszony nem csak álmodta az egészet. 

 Néha azt érzem, hogy megérint, árnyékként követ és neveket suttog a fülembe. 

Hogy milyen neveket, arról nem szól a fáma, de bízhatunk abban, hogy csak átlagos, könnyen feldolgozható nevek ezek, nem pedig olyanok, amelyek felzaklatnák az asszony nyugodt lelkivilágát. 

A 14 éve kísértő fekete úrhoz annak idején kihívott egy szellemvadász testvérpárt, Mark és Darrell Vernont, akik azonnal kifigyelték a kísértet jelenlétét, és videófelvételt is készítettek róla. A fenti filmen alighanem ebből láthat részletet, tekintse meg még egyszer, és ne ellenkezzen:

az a fehér, füstszerű anyag valójában egy fekete színű szerzetes.

Vagy az e-cigarettájából áradó vízgőz, ahogy tetszik. 

Forrás: Mirror