A most 34 éves Claire Wright közel másfél évtizedig élt kínzó fájdalomban. Az asszonyt 12 éves kora óta, mikor menstruálni kezdett, annyira brutális görcsök kínozták, hogy elmondása szerint néha arra gondolt, fog egy kést és kivágja magából a női szerveit. Azonban a fájdalom ellenére nem ment orvoshoz.

Egyrészt azt hitte ez a menstruáció velejárója, másrészt mivel gyerekkorában volt egy légcsőműtéte és azt hitte az ott maradt hegek okozzák a kellemetlenséget. A fájdalom valódi okára csak 26 éves korában derült fény, mikor hónapokig tartó próbálkozás után sem sikerült teherbe esnie.

Az esete tipikusan az, amire azt mondják, az orvosait is megdöbbentette. Mint kiderült Wright veleszületett két méhűséggel jött világra, ami aztán ahhoz vezettet, hogy két méhnyaka és vaginája fejlődött ki – írja a Daily Mail.

Persze a nagy kérdés az, hogyan nem veszi észre az ember, hogy két vaginája van?

A lapnak egy orvos ezt azzal magyarázta, hogy valójában nem két teljesen külön szervről volt szó, hanem ilyen esetben az történik, hogy kialakul egy fal a méhen belül, ez okozza a duplázódást.

Az orvosok végül ezt a falat távolították el és így csináltak egy szervet az asszonynak. Wright úgy nyilatkozott, az operáció után kezdetben a szex olyan fájdalommal járt, mintha újra elvesztené a szüzességét. Ám végül sikerült teherbe esnie és most már két kislány édesanyja.

Mi az a két méhűség?

Az asszonyéhoz hasonló esetek viszonylag ritkák, sőt olyan is van, hogy nem derül rájuk fény. Egyes nőknél ugyanis így is létrejön terhesség, csak gyakrabban kell számítani a vetélésre és koraszülésre – írja Dr. Soltész Annamária, a Webbeteg szakembere.

Magyarázata szerint, a lánymagzatokban a megtermékenyítést követően két hónappal kialakulnak a Müller-csövek, amelyekből a belső nemi szervek fejlődnek. Ez kezdetben két cső, ami a fejlődés során egyesül. Amennyiben ez nem, vagy csak részlegesen történik meg, akkor alakulnak ki a női szerveket érintő rendellenességek.