Mióta Donald Trump is megmondta, hogy nincsenek álhírek, csak alternatív tények, az emberek mintha rákaptak volna, hogy tényleg mindent elhiggyenek. Így történhetett meg, hogy egy 17 éves svéd lány viccesnek szánt Facebook posztja, több tízezer ember világba vetett hitét ingatta meg. Shelley Floryd arról osztott meg egy bejegyzést, hogy Ausztrália nem létezik, ezt pedig sokkal többen vették komolyan, mint azt bárki gondolta volna. Ezért most a lány magyarázkodhat.

Mint kiderült Floryd csak egy ausztrál barátját akart szívatni a poszttal, amit egy hét alatt több mint 23 ezren osztottak meg. 

A legtöbb reakció elég negatív volt, egy csomóan lehülyéztek, leidiótáztak, lekurváztak. Pár százan még azzal is megfenyegettek, hogy megölnek vagy szétvernek

- mondta a lány a DailyDotnak, majd azt is nyomatékosan hozzátette, semmilyen ellenérzése nincs Ausztráliával kapcsolatban, annyira nem, hogy júniusban odautazik nyaralni.

Ha azonban Ön is úgy érzi, vicces lenne egy földrajzi helyet tagadni, akkor nem kell nagyon messzire mennie, közel háromezer emberrel karöltve megkérdőjelezheti a Balaton létezését!