Amikor csak tudunk, beszámolunk olyan sztorikról a világból, amelyek bizonyítják, tényleg léteznek igazi, sírig tartó szerelmek. Mert jó tudni, hogy ez nem csak egy illúzió és nem minden kapcsolatnak kell úgy véget érnie mint a Sarka-Hajdú házasságnak. Ez alkalommal Isaac és Teresa Vatkin történetét hoztuk el, akik akár lehetnének az a pár is, akikről a Szerelmünk lapjai című filmet mintázták.

A férfi és a nő tinédzserkorukban ismerkedtek meg, de úgy alakult az életük, hogy huszonéves korukig távol laktak egymástól és levelekben tartották a kapcsolatot. Végül akkor házasodtak össze, mikor a férfi 22, a lány 20 éves volt és egy illinoisi városban telepedtek le. Három gyermekük született, a férfinek hentesüzlete volt, az asszony manikűrösként dolgozott.

Az életük teljesen átlagos volt, egészen addig, míg a nőt nagyjából 80 éves korában Alzheimerrel diagnosztizálták.

A férj ekkor eldöntötte, egy perce sem hagyja magára szerelmét, megtanulta, hogyan kell használni a számítógépet, hogy minél többet megtudjon a betegségről és arról, hogyan viselje gondját a feleségének. Évekig otthon ápolta az asszonyt míg végül a nőt be kellett költöztetni egy idősek otthonába. A férfi azonban ide is követte, itt érte őket a halál.

Unokájuk, William Vatkin  a Daily Heraldnek mesélte el, hogyan távoztak a nagyszülei az élők sorából. A férfi elmondása szerint, mikor a nagymamája egyre lassabban kezdett lélegezni, betolták mellé a férjét, hogy együtt legyenek és foghassák egymás kezét. Elsőként a nő hunyt el, majd 40 perccel később követte őt a férje.

Persze nem kívántuk azt, hogy menjenek el, de ahogy végül megtörtént, annál szebbet el se lehet képzelni

- mondta az újságíróknak az unoka.