A május elsejés hosszú hétvégén volt Los Angelesben a Drag Con nevű esemény, amin Amerika leghíresebb transzvesztita előadói találkoznak egymással. Úgy is fel lehet fogni, hogy itt az a szabály, hogy mindenkinek nőnek kell öltözni, de talán közelebb van a valósághoz az a megközelítés, hogy itt nincsenek szabályok. Bármit fel lehet venni, minél látványosabb, annál jobb. A Comic Conhoz hasonló ez az esemény, csak képregényrajongók helyett travikkal.

Itt nincs olyan, hogy túlzás, itt nincs olyan, hogy túl sok, itt senki sem hagyja, hogy a fantáziájának olyan dolgok szabjanak határt, mint öltözködési szabályok, hagyományok vagy jóízlés.

Ez a harmadik Drag Con volt (itt találja az összefoglalót a tavalyiról), hát nézzük, hogy idén milyen kreációk születtek a fenti szellemben. A felhozatalból kiválasztottuk a hat legerősebb öltözéket, nézze őket végig, aztán válasszon kedvencet, ha van kedve!

Trixie Mattel

Kilencedik éve megy a RuPaul's Drag Race nevű vetélkedő-revüműsor, és a Drag Con résztvevőinek jó része szerepelt már valamelyik évadban. A fenti Trixie Mattelt például két éve ismerhették meg jobban a tévénézők – na ő például elsősorban a (mű)hajra és a sminkre alkalmazza azt az elvet, hogy minél több, annál jobb. De persze távolról sincs elnagyolva Trixie Mattel szettje, ha az ember a képeket megnézi közelebbről is, csomó olyan elképesztő kis részlet tűnik fel, mint hogy például Barbie-kezek díszítik Trixie nyakláncát.

Jaymes Mansfield

Jaymes Mansfield a Drag Race jelenleg futó évadának szereplője, de szegénynek sajnos elsőként kellett távoznia a vetélkedőből. Ami azért kár, mert egy elképesztően vicces figurát személyesít ő meg, amikor felveszi a jelmezét. Csakúgy, mint Trixie Mattel, Jaymes Mansfield is alapvetően egy humorista, és direkt ráerősít annak az abszurditására, hogy valaki így öltözik fel. Az így ezen a hétvégén most azt jelentette, hogy Jaymes Mansfield belebújt egy óriási, rózsaszín pöttyös medvehörcsögnyúl fejébe. Nyilván nem tudta eldönteni aznap reggel, hogy a fekete vagy a kék farmert vegye-e fel, ezért döntött emellett a ruha mellett.

Lulu Luscious

Na ő például (még) sosem volt a Drag Race-ben, de csak ennek a fotónak az alapján kinek ne jönne meg a kedve ahhoz, hogy egy évadnyit megnézzen Lulu Lusciousből? (Nem kell válaszolni.) A művésznő itt Medúzát (vagy Meduszát) személyesíti meg, akinek a haja helyén kígyók tekeregtek, és annyira félelmetesen nézett ki, hogy aki csak rápillantott, azonnal kővé vált.

Szóval ha ön azt hitte, hogy a travik a legalját képviselik a szórakoztatásnak, akkor nagyot tévedett: amint látja, itt olyan magasröptű témák is szembejönnek, mint az ógörög mitológia. De persze az is lehet, hogy Lulu Luscious csak a Versace logóját akarta életre kelteni. Az biztos mindenesetre, hogy elképesztően látványos ez a fejdísz.

Valentina

Jaymes Mansfieldhez hasonlóan Valentina is szerepel a Drag Race jelenleg futó szezonjában, de sokkal nagyobb sikerrel. Ő ugyanis a humorérzéke mellé arra is képes, hogy teljesen átlényegüljön egy gyönyörű nővé, itt most éppen egy latin-amerikai balerinakirálynőt alakít. És még a háttér is tökéletesen passzol a koncepcióhoz.

Alaska Thunderfuck

Alaska Thunderfuck az egyik legnépszerűbb travi évek óta, ő nyerte meg tavaly ősszel a Drag Race All Stars-verzióját (ezért van rajta korona). És most már azt is tudjuk, hogy mit csinált a nyereményével: kivette az egészet készpénzben, és összeragasztgatta egy estélyi ruhává! Ez a parókákkal dekorált boltív ugyanolyan lenyűgözően gusztustalan, mint Alaska Thunderfuck legjobb pillanatai, szóval remekül illik a háttér itt is a koncepcióba.

Bambi PVC

Ki nyerjen?

Bambi PVC-t tartogattuk a végére, aki még a kígyós fejdísznél is ezerszer félelmetesebb. Pedig a csillag alakú napszemüveg kifejezetten vicces/jópofa, na de ez a Marilyn Mansont idéző furcsa szájékszer azért elég riasztó, minimum azok számára, akik félnek a fogorvostól.

Amint azt a képre kattintva rendesen meg lehet nézni, ez a vörös bőrkabát a földig ér, de persze nyitva van, hogy meglássuk Bambi PVC magasított derekú bugyiját, és azt, hogy felszaladt egy szem a harisnyáján.

Hát szóval őket szerettük volna a leginkább megmutatni önnek az idei Drag Conról, ha idáig eljutott, akkor egyrészt gratulálunk, másrészt kérjük, szavazzon egyet! Ki volt a legjobb? És ha kíváncsi arra, hogy ezek a személyek hogyan néznek ki férfiként, akkor nézze meg ezt a posztunkat, elég meglepő tud lenni az átváltozás!