Hárommilliárd fontra, vagyis csaknem 1,097 milliárd forintra becsüli Sarolta hercegnő vagyonát a londoni Brand Finance Group, amely ilyen becslésekkel, és stratégiai tanácsadással foglalkozik - írja az E!Online. (Ha kíváncsiak, itt váltottuk át, és 1096798146508 forint a pontos összeg.) A lap arra is kitér, hogy bátyja, György ehhez képest csak 2,4 milliárd fontig jutott, míg édesanyjuk 4,7 milliárdos összvagyont mondhat magáénak.

Fontos: ez javarészt a brandjük becsült értékének fontosítása, a különbségek is abból adódnak, hogy Saroltának a kislányságából fakadóan például nagyobb befolyása van a gyerekruha-piacra, mint fiútestvérének (bármilyen ruhában fotózzák le, abból azonnal kifogynak a boltok, akkora lesz rá a kereslet). Valószínűleg Sarolta Peppa malacos pénztárcájában kevesebb pénz van, mint Andy Vajna kacsintós-terminátoros, vagy Gattyán György vetkőzős-hologramos bukszájában.

Akárhogy is, ez rettentő nagy becsült összeg - annyira nagy, hogy kénytelenek voltunk összehasonlítani a 100 leggazdagabb magyar listáján szereplők becsült anyagi helyzetével, hogy megnézzük, melyik brandek állnak jobban ilyen értékszempontból.

Tudják, mire jutottunk?

Először is arra, hogy Sarolta net worthje, vagyis becsült anyagi javainak összessége nagyobb, mint a hat leggazdagabb magyaré együttvéve. Nem hiszik? Itt a toplista:

  • Csányi Sándor: 260 milliárd;
  • Bige László: 200 milliárd;
  • Gattyán György: 180 milliárd;
  • Demján Sándor: 160 milliárd;
  • Mészáros Lőrinc: 120 milliárd;
  • Széles Gábor: 112 milliárd.

Ez tehát összesen: 1032 milliárd forint, ami kevesebb, mint 1097 milliárd.

De nézzük tovább! Ahogy címlap-és borítóképünk alapján kiderült, több mint kilenc (egész pontosan 9,14) Mészáros Lőrinc tudna csak élére rakni annyi garast, hogy lekörözze a hercegnőt, hiszen Mészáros vagyonát 120 milliárdra, míg a kislányért ugye 1097 milliárdra becslik. Hogy jövőre miként alakul ez az adat, nem tudhatjuk, hiszen a sztár-gázszerelő a tavalyihoz képest megjósolhatatlan mértékben növelte a vagyonát, kettejük anyagi helyzetének különbsége tehát csökkenhet is. És persze az is simán kiderülhet, hogy Sarolta egyszerűen nem cuki, így a vagyona hirtelen kizárólag a családjáéra esik vissza. (Jó, ez lehetetlen.)

De ha a leggazdagabb magyart, Csányi Sándort (260 milliárd forint) nézzük, még belőle is kellene több mint négy, hogy versenyezhessen a hercegnővel.

Gattyán Livejasmin.com Györgynek (180 milliárdos becsült vagyon) holnapra meg kéne hatszoroznia a vagyonát, hogy nagyjából utolérje a kisgyereket, akinek mindehhez sosem kellett webkamerás nők hozzájárulása. (Csak mondjuk webáruházakban lelkesen kislányruhát vásárló nőké.)

Ha A 100 leggazdagabb magyar adataiból indulunk ki , akkor majdnem tizennégy (13,7) Simicska Lajosnyi vagyonnal rendelkezik a hercegnő, ha nekiáll pénzzé tenni a lehetőségeit, hiszen Simicska becsült vagyona 80 milliárd forint. 

Andy Vajnával összehasonlítva pedig elmondhatjuk, hogy Sarolta több mint 18 Vajna Tímeát tudna eltartani, amennyiben Vajna Tímeának nem lenne bevétele, neki viszont igen. (Na jó, szóval 18,2-szer lehetne gazdagabb, Vajna András György ugyanis 60 milliárdra becsült vagyonnal rendelkezik.)

Végül pedig: ha mindezt elé hordanák, 54,23 Spéder Zoltánnyit költhetne lufira, amit eléggé szeret. (Spéder vagyonát 21 milliárdra becsülik.)

Ha további összehasonlításokat eszközölne, forduljon a laphoz, érdemes!